ALKARASOV HIT ODGOVOR NA PITANJE O TAKTICI PROTIV ĐOKOVIĆA: "Ljudi, to je Novak!"
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

veruje u pobedu

ALKARASOV HIT ODGOVOR NA PITANJE O TAKTICI PROTIV ĐOKOVIĆA: "Ljudi, to je Novak!"

Španski i srpski teniser su igrali samo jednom u karijeri, a to je bilo u Madridu prošle godine

Objavljeno: 07:03h

Karlos Alkaras je demonstrirao silu protiv Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu Rolan Garosa, gde je slavio sa 6:2, 6:1, 6:4 i zakazao je duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu.

Kako igraju Novak i Karlos nema sumnje da će to biti finale pre finala.

Nakon pobede protiv Cicipasa u četvrtfinalu, Alkaras je govorio o meču sa Novakom. Španski teniser rekao je da očekuje da to bude tenis na najvišem nivou.

- Biće to svakako sjajan meč, ja sam ga želeo. Govorio sam uvek, ako želiš budeš prvi, moraš da pobeđuješ najbolje. Novak Đoković je svakako jedan od najboljih, želeo bih da odigram taj susret na visokom nivou - zaključio je španski teniser.

Novak Đoković, Karlos Alkaras
foto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

Gledao si Rafaela Nadala i Đokovića na TV, a sada igraš protiv Novaka na RG?

- Iskreno, neverovatno mi je da igram polufinale protiv Novaka, gledao sam milion mečeva njegovih, titula koje je osvajao, pamtim mnoge mečeve Rafe i Novaka u polufinalima, finalima, sada sam ja tu protiv takvog igrača, za mene je to ostvarenje sna i nešto o čemu sam maštao. Razmišljao sam kada sam gledao njihove mečeve da bih mogao jednog dana ja tu da budem, snovi su se pretvorili u javu.

Da li se uzda u jak ritam koji nameće na svojim mečevima?

- Ljudi, to je Novak, on uvek ima neku brzinu više. Moram i ja da izdržim njegov ritam, on je veliki igrač, svi to znaju, jedan od najboljih u istorji, igrao je milion mečeva. Svi smo videli da on ima neki nivo koji deluje nepobediv. Ne mogu da kažem da će da padne zbog mog ritma ili tako nešto. Mislim da će biti neizvestan meč, probaću da diktiram tempo i da igram svoju igru, ali igram protiv Novaka, biće komplikovano igrati onako kako želim.

BONUS VIDEO:

00:05

Francuskinja luda za Novakom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.