VELIKA ŠAMPIONKA NEMA DILEMU: "Mislim da bi meč Karlosa i Novaka bio sjajan!"
Karlos Alkaras i Novak Đoković, Foto: Profimedia

ISKRENO MIŠLJENJE

VELIKA ŠAMPIONKA NEMA DILEMU: "Mislim da bi meč Karlosa i Novaka bio sjajan!"

Kris Evert sada je stručni komentator Eurosporta

Objavljeno: 13:55h

Kris Evert, bivša broj jedan i velika grend slem šampionka, smatra da jeKarlos Alkaras ove sezone blizu osvajanja prvog Rolan Garosa.

Amerikanka, stručni komentator Eurosporta je dala prednost svetskom broju jedan jer je pre svega u najboljoj formi.

- Mislim da je jednostavno viđen da osvoji titulu. Mora da ostane zdrav, jer je igrao mnogo. Mnogi sada pričaju o njemu samo zato što je fenomenalan. Mislim da nikad nismo videli tako versatilnog igrača, sa tako mnogo strasti. Momak ima sve. Atleta je, ima sjajne veštine, zna kako da se brani, kako da napada, sjajno se kreće. Neverovatno. Nema slabosti. Ako ostane zdrav i bude dovoljno gladan, titula je njegova. Mislim da bi meč Karlosa Alkarasa i Novaka Đokovića bio sjajan - kaže Kris.

Novak Đoković, Karlos Alkaras
foto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

Ona ipak dodaje da se ne može svesti sve na dva imena.

- Imajući sve ovo u vidu, postoje i neki 'autsajderi', Janik Siner je prešao dug put. Rad sa Darenom Kejhilom ga je napravio profesionalcem. Postao je i fizički jači. Već je par puta bio rame uz rame sa Alkarasom. Impresionirao me je i Holger Rune. Opasan je u poslednje vreme. Ne mislim da će osvojiti tutnir, ali može da izbaci velikog igrača. Već sada je šesti, fizički je jak i odlučan - dodala je Amerikanka.

Kod teniserki, daje prednost svetkom broju jedan.

- Iga Švjontek je favorit, samo na osnovu gledanja njene igre u proteklih par nedelja. Dopada mi se kako je rasporedila ritam. Nije igrala Majami, nije igrala u Bili Džin king kupu. Pametno je trenirala i odmarala. Šljaka joj je najbolja podloga i prva na kojoj je osvojila veliku titulu. Od prošle godine mislim da je samo jednom izgubila na šljaci - poručila je Evert.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.