NOVAK PUCA OD SAMOPOUZDANJA PRED START ROLAN GAROSA: "Želim da uzmem što više rekorda"!
Novak Đoković, Foto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

ISKRENO

NOVAK PUCA OD SAMOPOUZDANJA PRED START ROLAN GAROSA: "Želim da uzmem što više rekorda"!

Đokoviću je jako krivo što Rafaela Nadala neće biti na turniru u Parizu

Objavljeno: 17:48h

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u ponedeljak kreće u pohod na svoj 23. Grend slem u karijeri. Rival na prvoj stepenici će mu biti Aleksandar Kovačević, američki teniser koji ima naše poreklo.

Današnji trening Đokovića na terenu "Suzan Lenglen" koji je održao u tandemu sa Aslanom Karacevim bio je "pun kao oko" od publike, a nakon toga, Novak se obratio i prisutnim novinarima sa očekivanjima pred predstojeći Rolan Garos.

- Lepo je biti ponovo ovde, svaki Grend slem uzimam kao poklon u ovim godinama, iskoristiću priliku na najbolji mogući način. Grend slem je kao drugačiji sport, uvek sam više motivisan i imam veće samopouzdanje zbog uspeha koje sam stvarao. U ovom formatu na tri dobijena seta me dobro služi, imam više vremena da se oporavim. Ne želim da pričam o nekim kasnijim rundama i igračima sa kojima bih se sastao, samo ću pričati o sledećim igračima. Aleks Kovačević je dečko sa srpskim korenima, sa kojim sam trenirao, veoma je fin momak. Ne želim da omalovažim nikoga, idem korak po korak, pa da vidimo dokle ćemo dogurati.

Novak Đoković
foto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kaže da mu je jako krivo što se Rafael Nadal neće naći u Parizu, ali je svestan da su rekordi to što "juri" i što je za njega sada glavna motivacija.

- Nije tajna da je jedan od razloga to što želim da uzmem što više rekorda. Stvari su drugačije nego u odnosu na pre 10 godina, moje telo drugačije odgovora. Sve podređujem Grend slemovima, za sada nemam problema fizičkih, želim da sam spreman kada dolazim ovde. Povredio sam se na Adelejdu, tako da sam morao sa povredom da igram kroz čitav Australijan Open, bilo je sjajno pobediti. Moram biti spreman za takve stvari, jer se češće dešavaju sada. Deo mene je uvek spreman da osvaja Grend slemove i titule, ali moram da budem svestan da su stvari drugačije, da razmišljam mesec po mesec. Tražiću balans po svim parametrima, nadam se da ću imati vremena. Zadovoljan sam ljudima oko sebe i treninzima, istorija je po sredi i to je nešto što me motiviše. Nadal koji ne igra ovde je veliki gubitak za tenis i sport, najuspešniji je na ovom turniru, ali otvara situaciju za nekog od nas da uzme titulu. Tu je Alkaras je verovatno najveći favorit na turniru, Cicipas, Medvedev, Rune, Rud, Zverev koji zna da vas ošteti na velikim turnirima. Sve je otvoreno, tu je nekoliko momaka koji mogu da učine mnogo, nadam se da ću uspeti da pobedim.

Novak Đoković
foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Ipak, Novaku je jako krivo što Nadala neće biti na Rolan Garosu...

- Ne nedostaje mi ovde sigurno (osmeh). Ne volim da ga vidim u žrebu na Rolan Garosu, nemam baš mnogo uspeha protiv njega ovde, uspeo sam, ali sam morao da dušu ispustim za to. Ne volim da igram protiv njega nigde, a kamoli ovde. Ali, kao neko ko je deo tenisa, želim da vidim najbolje tenisere kako igraju. On je jedan od ljudi, ne samo što je stvorio istoriju na ovom turniru, on je osvojio srca mnogih zbog svoje harizme i svega što je uradio. Svi pričaju o tome koliko će moći da igra zbog povreda, ali on nastavlja, to poštujem jer znam kako je teško biti na tom nivou pored povreda. Morate da nađete sebi meru, naravno da će nedostajati i da će se vratiti kao što je rekao, kao što je rekao da će naredna godina biti poslednja. On je moj najveći rival, kada je rekao da će mu sledeća biti poslednja sezona, kao da odlazi i deo mene sa njim. Baš zbog toga rivalstva koje još uvek imamo, imam osećaj da je jedan od ljudi koji su dosta uticali na mene kao igrača i moj rast, velika motivacija, da guram jedan drugog do limita. Da, zapitam se i za svoju karijeru i koliko ću ja igrati. Ne želi ništa da objavim, samo sam malo emotivan zbog toga što govorim.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.