"NEĆU DA LAŽEM..." Novak nikad iskrenije o povlačenju (FOTO)
Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

"dOSTA ZAVISI OD..."

"NEĆU DA LAŽEM..." Novak nikad iskrenije o povlačenju (FOTO)

Ono na šta sam se osvrnuo kada sam rekao da stvari nisu iste, mislio sam na to kako mi telo reagovao, rekao je Đoković između ostalog

Objavljeno:

Novak Đoković, najbolji srpski teniser govorio je o objavi Rafaela Nadala da je završio sezonu i da će naredne godine otići u penziju.

- Osetio sam momenat da podelim jer me zatekla vest o Nadalu da će biti poslednja, jeste godinu dana stariji od mene i ako se gleda u nekom totalu više povreda od mene. Ipak, generacija smo i ceo život sam svoju karijeru proveo sa njim na turnirima, tu su i Federer i Marej. Mislim da je Mekinro pričao o tome, kada je Borg odlučio da se povuče, da je deo njega isto otišao sa Borgom. I stvarno je ta rečenica koju je on rekao ponovo mi se pojavila i urezala mi se kada sam čuo da se Nadal povlači. Neću da lažem da nisam pomislio i ja o povlačenju i kako bi to izgledalo, ali još imam benzina u sebi. Videćemo koliko će to trajati, nemam nikakav datum i dosta zavisi i od fizičkog stanja. Ono na šta sam se osvrnuo kada sam rekao da stvari nisu iste, mislio sam na to kako mi telo reagovao. Mnogo sam se brže oporavljao, više poteškoća imam i više bolova i bukvalno se na nedeljnom nivou nešto dešava. Zavisi od svega, od mentalnog sklopa, koliko imam motivacije jer sam maltene sve već sve u sportu postigao - rekao je Đoković.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đokovićfoto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Nole je pre neki dan proslavio 36. rođendan...

- Razmišljam o tome, ne razmišljam stalno o tome. Ne volim da gledam godine kao odlučujući faktor, gledam kakvo je moje stanje i da li uživam. Istorija je na crti i uvek pet godina igram za istoriju. Koji god turnir je tu, uvek mogu da oborim neki rekord, mislim da sam ih oborio dosta. To me i dalje motiviše, to je jedan od najvećih razloga zašto se bavim ovim sportom. Na ovom nivou moraš da imaš jasne ciljeve, tako sam funkcionisao čitav život i to je nešto što me je dovelo do ovih visiina. Neki novi klinci dolaze i videću koliko ću želeti još da guram - iskren je Đoković.

Bonus video:

00:53

Novak Đoković se na Dorćolu priprema za Rolan Garos

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.