ĐOKOVIĆ PRIZNAO: Ceni Alkarasa, ali tačno zna gde je u prednosti ako dođe do duela sa njim!
Novak Đoković, Foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

NOVAK NEMA DILEMU

ĐOKOVIĆ PRIZNAO: Ceni Alkarasa, ali tačno zna gde je u prednosti ako dođe do duela sa njim!

Srpski teniser je svestan da veće šanse ima da osvoji Vimbldon i US open nego Rolan Garos

Objavljeno: 20:33h

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković u ponedeljak kreće u pohod na svoj 23. Grend slem u karijeri. Rival na prvoj stepenici će mu biti Aleksandar Kovačević, američki teniser koji ima naše poreklo.

Na konferenciji za novinare pred početak Rolan Garosa posebno se osvrnuo na sjajnog Karlosa Alkarasa.

- On je broj jedan na svetu i on je igrač koji je osvajao najveće titule na šljaci ove godine. Zato je prvi favorit. Pogledamo poslednjih nekoliko meseci i formu njegovu i mene, on je manji favorit. Ali, kada igrate u tri dobijena tri seta, iskustvo je na mojoj strani. Pitanje je da li će to uticati na mene i na njega, ali ako gledamo iz perspektive sporta i svega što nas okružuje, on je prvi favorit.

Neće Novak ništa mnogo menjati u odnosu na prethodne turnire.

- Zapravo sam već rekao da neću raditi ništa drugačije, uspevao sam da izađem iz svega toga iako nisu bili rezultati onakvi kakve želim. Eto, 2019. finale protiv Federera, bio sam poražen po svakom parametru, pa i protiv Rafe i tako dalje, i tako dalje. Uvek želite da učinite nešto bolje, ali neću raditi ništa drugačije jer sam veoma ponosan na to što sam uradio u karijeri. Modifikacija energije u odnosu na rundu koju igram, ne smatram da je dobro da sa takvim razmišljanjem ulazite u meču. Sve može da bude loše, možda se ne osećate dobro, možda je igrač više motivisan. Eto, videli smo Alkarasa kako gubi od Marošana kojeg nisam gledao nikada kako igra, to se dešava. Svi žele skalp od najboljih, zato prilazim svemu sa disciplinom, sa pravim pristupom znanjem. Razmišljam o tome kako će afektovati moja igra u ranim rundama do kraja. Ako priđete tome da idete u petoj brzini, onda dobro, i ja sam imao takve momente, želeo sam da vidim koliko mogu i da prođem dalje.

Novak Đoković
foto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

Novak je svestan da veće šanse ima na Vimbldonu i US openu, međutim, veruje da može do dobrog rezultata i u Parizu.

- Ako gledate moje rezultate, više imam šanse na VImbldonu i US OPenu nego ovde. Nadala nema ove godine i to menja neke stvari, on je bio prepreka da osvojim još nekoliko titula na RG. Ali, i osvojio sam titulu dva puta i u pohodu na te titule sam ga jednom pobedio i u 2015. godine kada sam izgubio u finalu. Znam koliko je to teško, s druge strane imam iskustvo i motivaciju i imam igru. Osećam se dobro u ovoj trening nedelji, uslovi mi više odgovorao nego na drugim šljakastim turnirima. Jeste činjenica da je sporije nego na neke prošle godine. Lepo se osećam i lepo igram - istakao je najbolji srpski teniser svih vremena.

(Espeso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.