NEKADA GA JE MRZEO, A SADA OVO! Prognoza pred Rolan Garos koja će Đokovića ostaviti u šoku!
Novak Đoković, Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

otkud sad ovo?

NEKADA GA JE MRZEO, A SADA OVO! Prognoza pred Rolan Garos koja će Đokovića ostaviti u šoku!

Nekadašnji teniser na Novakovoj strani

Objavljeno: 12:39h

Predstoji nam jedan od najuzbudljivijih Grend slemova, a najbolji srpski teniser Novak Đoković je uvek među glavnim favoritima za osvajanje.

Apsolutnog rekordera Rolan Garosa, Rafaela Nadala nećemo gledati, ali njegov "naslednik" Karlos Alkaras će biti najveća pretnja Novaku.

Teniski stručnjaci se uzdržavaju od prognoza, a nekada veliki kritičar srpskog asa, Mats Vilander veruje da Novak može do rekordne titule.

- Dva favorita su za mene Karlos Alkaraz i Novak Đoković, a onda stoje petorica iza njih: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i možda malo iza Kasper Rud i Andrej Rubljov - rekao je Mats Vilander za "Eurosport".

Vilander i Đoković
Vilander i Đokovićfoto: Profimedia/Reuters

Istakao je Šveđanin da će svima biti jasna Novakova snaga kada u ponedeljak duelom sa Aleksandrom Kovačevićem počne turnir.

- Kada turnir počne i Novak krene da pobeđuje biće jasno zašto je on favorit. Ali pošto nema Rafe mnogo toga je mnogo više otvoreno nego ranije. Mi zaboravljamo najveće tenisere sveta brzo jer su grend slemovi veći od njih i veći su od bilo koga ko će ikada igrati - rekao je on.

Takođe je pomenuo da je Karlos Alkaras kombinacija Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Mats Vilander
Mats Vilanderfoto: Profimedia

- Karlos Alkaras je imitacija Federera, Nadala i Đokovića i to u jednom igraču! To je nešto što ne smemo da zaboravimo. A možda najveći favorit iz senke je Holger Rune jer je tako mlad i očigledno kvalitetan i samopouzdan. Jasno je da nismo od njega videli najbolji tenis koji može da igra, ali ga možda ovde vidimo - rekao je Vilander na kraju za "Eurosport".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.