POZNATI LEKAR OTKRIO KAKO JE ĐOKOVIĆ IGRAO S POVREDOM: To je čovek koji sve radi ispravno!
Novak Đoković, Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

poseban tip

POZNATI LEKAR OTKRIO KAKO JE ĐOKOVIĆ IGRAO S POVREDOM: To je čovek koji sve radi ispravno!

Zaboravio je na prijateljski meč uoči turnira, sa Nikom Kirjosom, ali njega Nole sigurno nije igrao maksimalno

Objavljeno:

Direktor Australijan opena Krejg Tajli u sredu je rekao kako je Novak Đoković imao rupturu mišića širine 3 santimetra čije je snimke sam video, ali ni to nije otklonilo sumnje pojedinaca u povredu srpskog tenisera koji je osvojio prvi grend slem u sezoni igrajući s istom.

Francuski "L'Ekip" je kontaktirao poznatog sportskog doktora Olivijea Rujona, koji tvrdi da "nije moguće da je Đoković ceo turnir" igrao sa takvom pukotinom u mišiću, dok je sa druge strane bivši lekar Liverpula, kao i kriket i fudbalske reprezentacije Australije, Piter Brukner, odmah shvatio da Novak i nije ceo turnir imao toliku rupturu.

Novak Đoković, Miljan Amanović
foto: EPA/James Ross

Povredio se u polufinalu Adelejda i imao je oko desetak dana odmora do Australijan opena, što je svakako pomoglo da se oporavi makar delimično za prva tri izazova, da već u četvrtom protiv Aleksa de Minaura nije imao problema.

- Postoji još jedan tip koji je ruptura na periferiji mišića i to nazivamo miofascijalna ruptura. Smatramo da je to povreda koja vas muči 10 do 14 dana i pretpostavljam da je to imao Đoković. Po mom proračunu, od povrede do prvog meča na Australijan openu je prošlo tačno 10 dana - rekao je doktor Brukner i dodao da je neverovatna pripremljenost koju poseduje Đoković upravo omogućila da igra na Australijan openu.

Novak Đoković
foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Zaboravio je na prijateljski meč uoči turnira, sa Nikom Kirjosom, ali njega Nole sigurno nije igrao maksimalno. Ipak, čudi da je rizikovao pogoršanje povrede.

Kasnije tokom turnira nije trenirao nego je svakodnevno išao na razne tretmane koji bi mu pomogli da reši problem, pa je čak stigla i doktorka Marijana Kovačević iz Beograda, koja je navodno brzo rešila problem (bar privremeno) pa je Đoković do kraja igrao bez ikakvih problema.

- To je čovek koji sve radi ispravno - zna kada jede, kada pije, kako se oporavlja... Sve je uradio da bude potpuno zdrav. Nije bio na sto odsto u prva tri meča. U drugoj nedelji povreda je skoro zalečena - zaključio je australijski doktor Brukner i time stavio tačku na priče o lažiranoj povredi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.