"ON IMA AGRESIVNE NAVIJAČE, BIĆU OMRAŽENA!" Ukrajinka DIGLA GLAS zbog Novaka i Srđana Đokovića
Srđan i Novak Đoković, Foto: Starsport©

osudila potez novakovog oca

"ON IMA AGRESIVNE NAVIJAČE, BIĆU OMRAŽENA!" Ukrajinka DIGLA GLAS zbog Novaka i Srđana Đokovića

Ukrajinska teniserka uznemirena zbog dešavanja u Melburnu

Objavljeno: 21:42h

Mnogo bure se podiglo oko oca najboljeg srpskog tenisera, Srđana Đokovića koji se neoprezno fotografisao sa ruskim navijačima.

Naime, Australijan Open je zabranio ruska i beloruska obeležja, ali je Novakov otac potpuno neočekivano uvučen u jednu jako ružnu priču.

Naravno, njegov potez su svi osudili, a sada se oglasila i ukrajinska teniserka Marta Kostjuk.

Ona je priznala da je uznemirujuće videti oca Novaka Đokovića kako pozira pored proruskih pristalica, ali je odbila da kaže bilo šta negativno o Đokoviću ili njegovom ocu jer Srbin "ima veoma agresivne navijače".

Marta Kostjuk
Marta Kostjukfoto: instagram/kostyukmarta

Nakon što je Đoković pobedio Andreja Rubljova u četvrtfinalu Australijan opena, njegov otac Srđan je snimljen kako pozira pored čoveka koji nosi ruski nacionalistički ratni simbol "Z" na majici i drži rusku zastavu sa likom Vladimira Putina.

- To je velika odgovornost. Ne znam kakva su pravila, ne znam šta je na turniru dozvoljeno, ali ovakva stvar ne može da prođe neopaženo. Nije bitno ko si, nikome to nije dozvoljeno. To je veoma uznemirujuće. Šta god da kažem, biću omražena do kraja života, posebno od strane veoma agresivnih Novakovih navijača. Ljudi to znaju mnogi – ne svi – ali Novak ima veoma agresivne navijače - rekla je Kostjuk, prenosi AFP.

Na startu Australijan opena, grupa ruskih navijača odlučila je da donese rusku zastavu u Melburn park.

Marta Kostjuk
Marta Kostjukfoto: Profimedia

Ubrzo nakon toga, Tenis Australija je reagovao i zabranio rusku zastavu na turniru.

- Mnogo boli jer su bila konkretna pravila, štampana su napolju da ovo ne sme da se donose zastave i tako dalje. Zaista boli što su bili neko vreme, bili su na terenu, na tribinama takođe. Ne znam, samo ne razumem, to zaista boli i ne razumem kako je to moguće - dodala je Kostjuk.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.