PRE 5 GODINA PUBLIKA U MELBURNU JOJ SE ODVRATNO RUGALA: Sada im je Beloruskinja zapušila usta! (VIDEO)
Arina Sabalenka, Foto: EPA/James Ross

ko se poslednji smeje...

PRE 5 GODINA PUBLIKA U MELBURNU JOJ SE ODVRATNO RUGALA: Sada im je Beloruskinja zapušila usta! (VIDEO)

Čak je i Ešli Barti negodovala

Objavljeno:

Arina Sabalenka (24) je nova šampionka Australijan opena, a prvi grend slem trofej u singlu za nju je dodatno sladak iz više razloga.

Beloruskinja je stigla do pehara posle preokreta jer je Jelena Ribakina osvojila prvi set, ali to je jedini koji je Sabalenka izgubila od početka sezone.

Što je još zanimljivije, u sedam poslednjih mečeva koje je dobila sa 2:1, gubila je prvi set pa pravila preokret.

1 / 5 Foto: EPA/Joel Carrett

Arina Sabalenka je imala i otežavajuću okolnost što je igrala bez zastave kraj svog imena, zbog sankciji uvedenih Belorusiji zbog rata u Ukrajini.

Jedan novinar je pitao da li se zato oseća pomalo "uskraćenom".

- Mislim da svi znaju da sam ja i dalje Beloruskinja. To je sve što ću reći - bio je jak odgovor Sabalenke.

1 / 9 Foto: EPA/James Ross

Trijumf u Melburnu joj znači i jer je tu na početku profi karijere, kao 19-godišnjakinja u prvom kolu imala neprijatno iskustvo sa delom domaće publike.

Igrala je protiv domaće ljubimice i buduće najbolje teniserke sveta Ešli Barti, osvojila prvi set u taj-brejku, a u drugom je Australijanka povela 5:3.

Servirala je tada Sabalenka za ostanak u setu, a nepristojni pojedinci iz publike su pokušali da je ometu sramnim ponašanjem: pravili su zvižduke kojim su joj se rugali, a negodovala je čak i Barti, dok je sutkinja samo uputila molbu da se publika smiri.

Tri godine kasnije Arina Sabalenka je prvi put uzela trofej na AO. U paru sa Elisom Mertens savladala je Barboru Krejčikovu i Kateržinu Sinijakovu u finalu ženskog dubla, da bi pet godina kasnije uzela titulu i u singlu i najavila borbu za prvo mesto na VTA listi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.