STRANI MEDIJI I DALJE PIŠU O NOVAKU: Otkrili zbog čega je Đoković počeo da igra tenis!
Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen

oni znaju

STRANI MEDIJI I DALJE PIŠU O NOVAKU: Otkrili zbog čega je Đoković počeo da igra tenis!

List konstatuje da je osvajanjem novog pehara u Londonu, Đoković konsolidovao svoju poziciju u borbi za najveći broj slemova u karijeri

Objavljeno:

Novak Đoković i njegov novi trijumf na Vimbldonu i dalje su centralna tema u teniskim krugovima.

Novak, koji je i pored osvajanje sedmog perara u Londonu, sticajem okolnosti skliznuo na sedmo mesto ATP liste, još jednom je pokazao svetsku klasu.

Osvajanje 21. grend slem trofeja komentariše se u svim zemljama, pa i u Španiji.

Tako je "El Pais" u tekstu pod nazivom "London daje novu snagu Ser Đokoviću", konstatuje da je Novak godinama gradio uspehe na travi iako na početku nije smatran specijalistom za travu.

- Postoje dva razloga zašto je Novak Đoković teniser: jedna je Pit Samoras, a druga je Vimbldon. Takođe tu je i datum, 4. juli 1993. godine - podseća se na momenat kada je Amerikanac prvi put osvojio pehar na Vimbldonu, a kada je Novak imao samo šest godina.

Doček Novaka Đokovića, Novak Đoković
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

- Bio je to prvi meč koji sam gledao, i prva stvar koje se sećam iz ovog sporta - rekao je Novak Đoković.

List konstatuje da je osvajanjem novog pehara u Londonu, Đoković konsolidovao svoju poziciju u borbi za najveći broj slemova u karijeri.

- Pre četiri godine, Ol Ingland Klub mu je dao nadu posle opasne crno-bele faze, tokom koje je razmišljao i o povlačenju. Osnažio ga je godinu dana kasnije, kada je spasao dve meč lopte protiv Federera u finalu i sada mu je opet udahnuo vazduh u pluća i katapultirao ga nazad, kada je Novak tražio osvetu. Posle nadrealne epizode u januaru u Australiji, hapšenja i deportacije, pola godine kasnije, opet mu je osmeh na licu -

Takođe, španski list prenosi zapažanje da je Đoković uspeo da u svojoj igri ujednini komponente mnogih drugih igrača i dominira na travi.

Novak Đoković, Vimbldon, Tenis
foto: Profimedia

- Možda nema moćan servis Borisa Bekera, ili sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića. Niti volej Stefana Edberga ili Džona Mekinroa. Na travi nema boljeg primera od Federera, i niko još nije uspeo da izjednači pet uzastopnih titula Švajcarca i Bjerna Borga. Ipak, Đoković je sve to zajedno. Totalni teniser, ima u sebi kvalitete svih njih i nastavlja da piše istoriju na terenu koji nije prirodan za njega, barem ne kao beton na kom je uvek bio najbolji - zaključuje se u kolumni "El Paisa".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.