DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Novak je uvek dobrodošao, ali...
Moguć povratak na Australijan open: Krejg Tajli i Novak Đoković, Foto: Printscreen/Youtube/Australian Open TV

Australija se otvara za Đokovića?

DIREKTOR AUSTRALIJAN OPENA: Novak je uvek dobrodošao, ali...

Pojavljuje se zračak nade za Đokovića u Australiji

Objavljeno:

Zbog deportacije ove godine, Novak Đoković je dobio tri godine zabrane nedolaska u Australiju, ali otad su ukinuti razlozi zašto Đoković prvobitno nije pušten da igra – trenutno nevakcinisani stranci mogu da uđu u Australiju.

Nedavno je Australija promenila vladu i to je mnogima ulilo samopouzdanje da bi i politički stav prema Đokoviću mogao da se promeni.

„Mislim da mi dajemo sve od sebe. Jasno, nije moja odluka da li će on moći da igra na Australijan openu, ali Novak je uvek dobrodošao, zna da mnogo ljudi u Australiji voli da ga gleda kako igra“, kaže Krejg Tajli, direktor Australijan opena.

1 / 6 Foto: Profimedia

„Na drugima je da donesu odluku, ali do Australijan opena naredne godine ima još mnogo vremena. Mislim da bi svi trebalo sada da uživaju u njegovoj pobedi na Vimbldonu“.

Đoković je u nedelju osvojio svoj sedmi vimbldonski trofej trijumfom nad Nikom Kirjosom u finalu sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7-3). Tajli je bio na Vimbldonu tokom skoro celog trajanja turnira.

Australijan open
foto: EPA/Dave Hunt

„Novak je igrao izvanredno i apsolutno je zaslužio da pobedi. Igrao je fantastično, srećan sam zbog njega i njegovog tima. Bila je ovo teška godina, ali praktično je nepobediv na Centralnom stadionu“.

Australijan open naredne godine na programu je od 16. do 29. januara, a Đoković bi potencijalno mogao da juri svoju desetu titulu u Melburnu.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.