BIZARNO I LUDO, ALI PRAVILA SU PRAVILA: U Monte Karlu savladao Novaka sada izgubio na BANALAN način - SVI U ČUDU!
Jirži Veseli i Alehandro Davidovič Fokin, Foto: Twitter/ Michael Slezak

vimbldon

BIZARNO I LUDO, ALI PRAVILA SU PRAVILA: U Monte Karlu savladao Novaka sada izgubio na BANALAN način - SVI U ČUDU!

Meč druge runde Vimbldona između Jiržija Veselog i Alehandra Davidoviča Fokine doneo je svim ljubiteljima tenisa gotovo četvoročasovno uživanje, ali i najbizarniji završetak meča koji je pripao češkom teniseru nakon super taj-brejka.

Objavljeno: 07:19h

Veseli je dobio prvi set, da bi Fokina preokrenuo i poveo sa 2:1, a zatim se Čeh vratio i izjednačio na 2:2, te odveo meč u odlučujući set.

Koliko je ovo bio izjednačen meč najbolje govori činjenica da pobednik nije bio poznat ni nakon 12 gemova odigranih u petom setu, pa se pristupilo super taj-brejku koji se igra do 10.

Čak i taj deo seta je bio veoma neizvestan, ali je Veseli pri vođstvu 8:7 napravio mini-brejk i stigao do dve meč lopte. A onda se desilo nešto što nikada niste videli.

Davidovič Fokina je izgubio naredni poen, samim tim i meč, a da poen zapravo nije ni odigran. Sakupljač loptica je bacio jednu lopticu Špancu koji je trebalo da servira, a on ju je, iznerviran prethodno izgubljenim poenom, raspalio iz sve snage van stadiona. Sudija je postupio po pravilima, dodelio mu je opomenu, a kako mu je to bila druga javna opomena na meču izgubio je poen, samim tim i meč.

Ni Fokini nije bilo u prvi mah jasno šta se dogodilo, prišao je i rukovao se sa rivalom, pa sudijom, a onda zatražio objašnjenje. Kada je zapravo shvatio šta se dogodilo, ostao je u šoku.

Ono što je još zanimljivo na ovom meču bio je pauk, koji je ispleo mrežu na kameri. To dovoljno govori koliko je ovo bio dug meč, pa su gledaoci na televiziji završnicu mogli da isprate uz pauka na svojim ekranima.

Definitivno meč o kom će se pričati još dugo.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.