KIRJOS JEDVA SPREČIO SENZACIJU DOMAĆE NADE, PA ZGROZIO SVE: Litvanac dodatno "pročistio" put Nadalu!
Nik Kirjos, Foto: EPA/Tolga Akmen

Vimbldon, 1. kolo

KIRJOS JEDVA SPREČIO SENZACIJU DOMAĆE NADE, PA ZGROZIO SVE: Litvanac dodatno "pročistio" put Nadalu!

Australijanac će igrati protiv boljeg iz duela srpskog tenisera Filipa Krajinovića i Čeha Jiržija Legecke

Objavljeno: 19:07h

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona u Londonu, teškom mukom, pošto je pobedio 219. igrača sveta Britanca Pola Džaba posle pet setova, 3:6, 6:1, 7:5, 6:7 (3:7), 7:5.

Kirjos, 40. teniser sveta, pobedio je posle tri sata i pet minuta. On je pet puta oduzeo servis domaćem teniseru, koji je napravio dva brejka.

Meč su obeležili sjajni vineri Kirjosa, ali i svađanje sa jednim gledaocem, pljuvanje, psovanje... Njegov uobičajeni repertoar.

Australijanac će igrati protiv boljeg iz duela srpskog tenisera Filipa Krajinovića i Čeha Jiržija Legecke. Srbin gubi 1:2 u setovima.

U drugom kolu je i Litvanac Ričardas Berankis, pobedom protiv favorizovanog polufinaliste iz 2017, Amerikanca Sema Kverija - 6:4, 7:5, 6:3. On će igrati protiv pobednika meča drugog nosioca Rafaela Nadala i Fransiska Serandula. Španac vodi 2:0 u setovima.

Rikardas Berankis
foto: Epa/ Yoan Valat

Američki teniser Dženson Bruksbi plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Kazahstanca Mihaila Kukuškina - 6:3, 6:2, 6:3. Njegov protivnik biće Francuz Benžamen Bonzi, koji je pobedio Zdenjeka Kolarža iz Češke sa 6:3, 6:3, 6:1.

Australijanac Aleks de Minaur pobedio je u prvom kolu Uga Delijena iz Bolivije sa 6:1, 6:3, 7:5. On će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela Belgijanca Zizua Bergsa i Britanca Džeka Drejpera.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.