NOVAK OTKRIO VAŽNU VEST, ZGROŽEN JE TRETMANOM, SAMO SE JAČE INATI: Ne žele da mi postojimo!
Novak Đoković, Foto: EPA/Tolga Akmen

'NEĆE DA MOŽE'

NOVAK OTKRIO VAŽNU VEST, ZGROŽEN JE TRETMANOM, SAMO SE JAČE INATI: Ne žele da mi postojimo!

Đoković je rešen da se bori dok ne uspe u nameri

Objavljeno: 17:39h

Novak Đoković je na konferenciji za medije pred 2. kolo Vimbdona govorio o borbi protiv "establišmenta" i svojoj organizaciji PTPA.

Đoković je Uniju igrača osnovao pre skoro dve godine, kako bi bolje nego što je to ranije rađeno zastupao prava igrača na ATP i WTA turu.

Utisak je, međutim, da Novakova vizija nikako ne uspeva da dobije podršku pa i zalet koju bi trebalo da ima.

1 / 5 Foto: EPA/Andy Rain

- Skoro dve godine je prošlo od osnivanja PTPA, i sve što smo do sada doživeli od strane svih mogućih vladajućih tela muškog i ženskog tenisa je ignorisanje. Jasno su nam stavili do znanja da ne žele da mi postojimo, što je motiv više za nas da se izborimo za svoje mesto - koje zaslužuje svaki igrač. Iako se ne priča o tome puno, u tenisu ne postoji ni jedna asocijacija koja se bavi pravima igrača u potpunosti - rekao je Đoković srpskim novinarima u Londonu.

Đoković je otrkio važnu vest - PTPA je nedavno dobio novog, veoma iskusnog izvršnog direktora koji bi trebalo da podigne organizaciju na viši nivo.

- Najnovija vest od pre nedelju dana je da imamo našeg novog izvršnog direktora, koji je radio u igračkim sindikatima američkog fudbala. Iako nije radio u tenisu, ima veliko iskustvo u formiranju i rukovođenju sindikatom igrača koji je deo jednog velikog globalnog sporta. Mislim da će on značajno da doprinese u formiranju strukture sistema. Dosta smo komunicirali u poslednje vreme o strategiji koja bi mogla da nam donese željene rezultate - dodao je treći teniser planete.

Vimbldon, Novak Đoković, Tenis
foto: EPA/ANDY RAIN

ĐOKOVIĆ NEĆE DA (SE) IGRA: Čak i kad bi me pustili, 2 dana kasnije bi me našli!

I pored problema sa kojima je PTPA suočen od osnivanja, Novak nije klonuo duhom.

- Ova naša organizacija, novopečena i formirana pre godinu i po dana - će sigurno postojati i jačati iz dana u dan, a to podrazumeva proces koji ume da traje duže. Da smo mi eventualno prihvaćeni, da nam je dato mesto za stolom i kredibilnost - stvari bi išle mnogo brže, ali to nije slučaj. To vreme nameravamo da iskoristimo u pripremanju strategije da bismo se izborili za mesto na pregovaračkom stolu - za kojim se donose velike odluke koje su vezane za poslovnu stranu i pravila ovog sporta, teme na koje igrač ne može da utiče jer mu nije dato pravo glasa. Jasno, mi nameravamo da to promenimo - podvukao je srpski teniser.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.