ĐOKOVIĆ NEĆE DA (SE) IGRA: Čak i kad bi me pustili, 2 dana kasnije bi me našli!
Novak Đoković, Foto: ANDY RAIN/EPA

NEMA SMISLA

ĐOKOVIĆ NEĆE DA (SE) IGRA: Čak i kad bi me pustili, 2 dana kasnije bi me našli!

Novak je prvo odgovarao na ono što sve najviše zanima

Objavljeno: 17:38h

Srpski teniser Novak Đoković se osvrnuo na mogućnost da 11 meseci ne zaigra ni na jednom grend slem turniru.

- Nisam informisan da su nevakicinisani igrači ulazili u SAD, a moje shvatanje pravila koje tamo trenutno važe je da – niko ko nije vakcinisan ne može da uđe u njihovu zemlju. Ono što sam nezvanično čuo je da je možda bilo nekih ljudi koji nisu bili 'poznati' pa su uspeli da se provuku – a u tom smislu bi moj tretman bio potpuno drugačiji. Ne bih sigurno pokušavao da uđem u SAD da to nije dozvoljeno - rekao je Novak i uporedio situaciju sa onom u Australiji:

1 / 5 Foto: EPA/Andy Rain

NOVAK OTKRIO VAŽNU VEST, ZGROŽEN JE TRETMANOM, SAMO SE JAČE INATI: Ne žele da mi postojimo!

Đoković nam je otkrio da je nedavno razgovarao sa Tenisom Sandgrenom, teniserom koji takođe nije vakcinisan, ali na US openu može da igra samo zato što je Amerikanac.

Novak Đoković, Tenis Sandgren
foto: Profimedia, EPA/Roman Pilipey

- To su te situacije po kojima se možda razlikujem od drugih, a kako sam razumeo stvari – nevakcinisani ne mogu da uđu, bili vi sportista, glumac, ili neko treći. Međutim, dopisivao sam se sa Tenisom Sandgrenom pre nekoliko dana, zahvalio mu se na podršci koju mi je pružio u javnosti u ovoj situaciji – i ono što je on rekao je potpuno logično: ako je nevakcinisanim igračima zabranjeno da učestvuju na tom turniru, onda bi to pravilo trebalo da važi za svakoga. Ne vidim u čemu je medicinska logika da on može da igra jer je državljanin SAD – iako nije vakcinisan, a meni je to pravo uskraćeno. Kada bih imao američku 'zelenu kartu' (radnu i boravišnu dozvolu) – ili pasoš – meni bi bilo omogućeno da igram. Ako to možda ima neke političke logike – ja radije u to ne bih ulazio, i sami možete da zaključite zašto - rekao je Đoković i dodao:

- Naravno, voleo bih da idem u Ameriku i nastupim na grend slemu – jer je to takmičenje koje se najviše računa u ovom delu moje karijere, kao prioritetno i ono koje zaslužuje moju posebnu pažnju. Ali, dobro, ako ne budem imao šansu da igram tamo - neće biti smak sveta, idemo dalje. Ja sam trenutno usresređen samo na ovaj turnir - zaključio je Đoković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.