ĐOKOVIĆEVA 2 APSOLUTNA PRIORITETA: "To mi naročito godi, na to sam PONOSAN!"
Novak Đoković, Foto: EPA/Andy Rain

ništa nije bitnije

ĐOKOVIĆEVA 2 APSOLUTNA PRIORITETA: "To mi naročito godi, na to sam PONOSAN!"

Naravno, pričao je i o onome što je njegov glavni fokus, odnosno učešću na trećem grend slemu sezone i narednom protivniku, ali ovaj podatak mu posebno prija

Objavljeno:

Novak Đoković u sredu igra meč 2. kola Vimbldona protiv Tanasija Kokinakisa, a uoči toga na konferecniji za medije je novinraima odgovarao na borjna pitanja.

Objasnio je svoje viđenje o nemogućnosti da kao nevakcinisan nastupi na Ju Es openu po trenutnim zakonima u SAD-u, a ispričao je i kakva je situacija sa njegovom Unijom igrača, PTPA.

1 / 5 Foto: Profimedia

Naravno, pričao je i o onome što je njegov glavni fokus, odnosno učešću na trećem grend slemu sezone i narednom protivniku.

Kokinakis, trenutno 79. teniser sveta, u prvom kolu je eliminisao Poljaka Kamila Majhšaka.

- Što se tiče mog narednog meča protiv Kokinakisa, ispratio sam deo tog meča. Tanasi igra dosta snažno, ima jak servis i forhend i to su njegova dva najjača oružja. Mislim da se nikada nismo sastali na ovim bržim podlogama, a prethodno smo igrali na šljaci Rolan Garosa - gde su potpuno drugačiji uslovi. Ipak, on može da bude veoma opasan protivnik jer odlično servira, dobro se snalazi na voleju i ove godine igra odličan tenis. Osvojio je turnir u Australiji, i moraću dobro da se spremim za naš naredni meč.

Tanasi Kokinakis sa najboljim prijateljem, Nikom Kirjosom
Tanasi Kokinakis sa najboljim prijateljem, Nikom Kirjosomfoto: Profimedia

Na molbu da prokomentariše jedinstveni uspeh da je na sva 4 grend slema ostvario barem 80 pobeda i razjasni da li su on i njegov tim napokon uspeli da nameste trambulinu, Novak odgovara prvo na drugo pitanje i situaciju koja je nasmejala sve zbog rečenice Stefana Đokovića:

- Jesmo, namestili smo je na kraju, našli smo zagubljenu alatku kojom se pričvršćuju federi. Do tada smo pokušavali da to obavimo ručno i predstavljalo je nemoguću misiju.

- Što se tiče ovog statističkog podviga, naravno je da je to nešto što mi naročito godi i na šta sam ponosan, jer sam tokom svoje karijere najviše vrednovao dve ambicije i dva cilja: da što duže budem broj 1 na svetu, i da igram što bolje na grend slemovima i osvojim što veći broj trofeja kroz konstantno visok nivo igre. Srećan sam što sam tokom svoje karijere beležio najvrednije rezultate na grend slemovima i to u kontinuitetu: negde sam ih osvajao više, negde manje a u 90% i više slučajeva sam dolazio barem do četvrtfinala, polufinala i finala. To je ono što sam i želeo na početku svoje karijere, i usklađivao sam svoj kalendar i obaveze na način koji bi mi omogućio da budem maksimalno konkurentan na najvažnijim turnirima u našem sportu - zaključio je Novak.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.