ŠVJONTEK SRUŠILA VENUS, STIGLA MONIKU, JURI NOVAKA: Poljakinja je najbolja u 21. veku!
Iga Švjontek, Foto: EPA/Andy Rain

Vimbldon, 1. kolo

ŠVJONTEK SRUŠILA VENUS, STIGLA MONIKU, JURI NOVAKA: Poljakinja je najbolja u 21. veku!

Apsoluttni rekorder je Martina Navratilova

Objavljeno:

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se danas u drugo kolo Vimbldona u Londonu, pošto je pobedila 252. teniserku sveta Janu Fet iz Hrvatske posle dva seta, 6:0, 6:3.

Prva teniserka sveta pobedila je posle 75 minuta i ostvarila 36. uzastopnu pobedu. Švjontek je šest puta oduzela servis hrvatskoj teniserki, koja je napravila dva brejka.

Iga Švjontek
foto: EPA/Andy Rain

Ona će igrati protiv Holanđanke Lesli Patiname Krehove, koja je bila bolja od Britanke Sonaj Kartal sa 6:4, 3:6, 6:1.

Ovo je Švjontek bila 36. pobeda zaredom čime je prestigla Venus Vilijams i izjednačila niz Monike Seleš iz 1990. Time je postigla najbolji učinak u 21. veku, a u istoriji je bilo dosta dužih u ženskom tenisu - apsolutni rekorder je Martina Navratilova sa čak 74 vezana trijumfa 1984.

U muškom tenisu je rekorder Giljermo Vilas sa 46 pobeda, a Novak Đoković je stigao do 43 u sezonama 2010-11. Ivan Lendl je imao 44, Bjern Borg kao Novak 43....

Španska teniserka Paula Badosa plasirala se u drugo kolo pošto je posle 56 minuta pobedila Amerikanku Luizu Ćiriko sa 6:2, 6:1. Ona će igrati protiv bolje iz duela Rumunke Irine Marije Bare i Francuskinje Kloe Pake.

U drugom kolu je i Kineskinja Van Cjan, pobedom protiv Švajcarkinje Belinde Benčić 6:4, 5:7, 6:2. Ona će igrati protiv pobednice meča domaće teniserke Heder Votson i Tamare Korpač iz Nemačke.

Nemačka teniserka Tatjana Marija plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila Astru Šarmu iz Australije 4:6, 6:3, 6:4. Njena protivnica biće 26. nosilac Rumunka Sorana Kirstea.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.