Čupaće kose, vrištaće, bacaće bruseve - LUDEĆE ZA Novakom: Ipak, nakon ove teorije NEKA BUDE ŠTO KASNIJE!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

Džon Lojd

Čupaće kose, vrištaće, bacaće bruseve - LUDEĆE ZA Novakom: Ipak, nakon ove teorije NEKA BUDE ŠTO KASNIJE!

Novak Đoković će u ponedeljak od 14.30 krenuti u pohod na novu vimbldonsku titulu.

Objavljeno: 20:45h

(Čudno je za Novaka reći sledeće reči ali po ATP listi je tako) - Treći teniser sveta će ukrstiti reket sa Sunvu Kvonom iz Južne Koreje, to je meč u kojem je apsolutni favorit.

Mnogi analitičari smatraju da Đoković ove sezone ima povoljan žreb na trećem grend slemu sezone i veruju da je prvi favorit.

Ipak, bivši britanski teniser Džon Lojd, koji je sada komentator na BBC, smatra da publika na Vimbldonu nije pokazala dovoljno poštovanja prema Đokoviću proteklih godina.

1 / 7 Foto: EPA/Tolga Akmen

On je za portal "Tenis 365" rekao da Novak zaslužuje daleko veći respekt i smatra da će se sve promeniti kada se bude primakao čas odlaska Srbina u penziju.

"To je potpuno bizarna priča. Pričamo o ovoj eri tenisa, ispada da je on srećan što je deo ove ere, a zapravo je nesrećan što je u eri u kojoj su Rafa i Rodžer i svakako i Endi Mari.

Oni su svi veliki igrači, popularni su kod navijača i u medijima, što sa njim nije slučaj. Prema njemu su se loše odnosili, tako je što se tiče publike, ali i štampe", smatra Lojd.

EVO NA KOLIKO SE PROCENJUJE ĐOKOVIĆEVO BOGATSTVO: Novak potrošio MILIONE, a čekajte da čujete šta sve ima, ŠOK

Britanac smatra da će se odnos prema Đokoviću jednog dana promeniti, ali da će to biti kad ne bude igrao.

"On je jedan od onih igrača, a među njih bih ubrojao i Džimija Konorsa, koje su tretirali daleko bolje pošto bi se vratili. Kada uđu na stadion kao komentatori ili se samo pojave na tribinama, ljudi polude. U stilu, 'nisam bio tvoj navijač, ali sada cenim činjenicu da si bio sjajan u svoje vreme', i onda se pojavljuje ta ljubav.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Mohammed Badra

Mislim da će i sa Novakom biti tako i da će se ta ljubav ispoljiti kada završi karijeru ili kada budu osetili da je to poslednja sezona koju igra, svi će ludeti za njim. To je priroda zveri", dodao je Lojd.

ŠTA BI VAŠA BABA REKLA NOVAKU? Crni sine, šta to jedeš? Kompletan jelovnik najboljeg srpskog sportiste!

Dao je i primer Džona Mekinroa.

"Štampa ga je mrzela i većina publike. Džimija Konorsa takođe, a vidite ih sada. Vratili su se, praktično, Mek nije ni odlazio, jer je odmah počeo da se bavi poslom komentatora, sada ga svi vole", zaključio je Džon Lojd.

Espreso/B92


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.