"KAO I UVEK - NAJLAKŠI ŽREB ZA ĐOKOVIĆA, NAJTEŽI ZA RAFU!" - Nadalovi navijači OGORČENI na organizatore Vimbldona!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Profimedia

strepe

"KAO I UVEK - NAJLAKŠI ŽREB ZA ĐOKOVIĆA, NAJTEŽI ZA RAFU!" - Nadalovi navijači OGORČENI na organizatore Vimbldona!

Sa druge strane, Noletovi navijači su i te kako imali razloga za zadovoljstvo

Objavljeno:

Novak Đoković je stigao u London kao veliki favorit da odbrani titulu na travi Vimbldona, a šanse su mu dodatno povećane nakon žreba za muški turnir.

S obzirom da su mu najveći izazivači Rafael Nadal i prošlogodišnji rival u finalu Mateo Beretini, obojica u suprotnom delu žreba, Noletovi navijači su i te kako imali razloga za zadovoljstvo.

Rafael Nadal
foto: Printscreen/YouTube/Roland Garros

Sa druge strane, Rafini su ozlojeđeni jer smatraju da je njihov ljubimac prošao najgore - ne prvi put:

- Kao i uvek: najlakši žreb za Đokovića, najteži za Rafu - pišu navijači španca, pa objašnjavaju zašto.

U polovini "Bika sa Majorke" su čak trojica igrača koji su igrali bar jedno grend slem finale (jedan i osvojio grend slem), dok kod Đokovića niko nema ovo značajno iskustvo.

Nadalu ni potencijalni rivali u prvoj nedelji nisu "mačji kašalj", pogotovo što se zna da su prve runde Vimbldona uvek bile izazovnije za dvostrukog šampiona. Brži, klizaviji tereni sa niskim odskokom u prvoj nedelji, dok se teren ne "istroši" su manje povoljni za njegovu igru.

Španac će se suočiti sa Fransiskom Ćerundolom u svom uvodnom meču, dok ga već u drugom kolu čeka polufinalista iz 2017. i neugodni server Sem Kveri.

U 3. kolu je projektovan Lorenco Sonego, 32. na svetu, a u osmini finala još jedan polufinalista iz 2017, Marin Čilić, koji je na Garosu pokazao da nije za staro gvožđe, naročito sa moćnim servisom.

U četvrtfinalu je moguć novi sudar sa Feliksom Ože-Alijasimom kog je Rafa dobio na Frenč openu posle pet setova, a izgubio egzibiciju u petak. U polufinalu se očekuje taj duel sa Beretinijem koji je posle povrede dokazao da mu trava leži, odbranom titule u Kvinsu pre nedelju dana.

Ima ipak i optimista koji napominju da je Kveri ispao u kvalifikacijama za Garos, da Čilić nije prošao 3. kolo Vimbldona od te 2017, kao i da je bitno što Hubert Hurkač nije u Nadalovom žrebu. Poljak je prošle sezone sa 3:0 izbacio Federera i stigao do polufinala, pa izgubio od Beretinija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.