"POKUŠAVALA JE DA ME POLJUBI, BILO JE TOLIKO MUČNO!" - Andrea otkrila da je bar 30 PUTA seksualno uznemiravana!
Andrea Jejger, Foto: Profimedia

šok

"POKUŠAVALA JE DA ME POLJUBI, BILO JE TOLIKO MUČNO!" - Andrea otkrila da je bar 30 PUTA seksualno uznemiravana!

Javna je tajna da je u ženskom tenisu, a pogotovo nekim "grubljim" sportovima, dosta lezbijki, a naročito se 1980-ih ta tema gurala pod tepih

Objavljeno:

Bivša američka teniserka Andrea Jejger dala je jedan intervju za Indepentent u kom je šokirala javnost izjavama da je tokom karijere seksualno uznemiravana najmanje 30 puta!

Andrea sada ima 57 godina i svojevremeno je osvojila 10 turnira pre nego što je već sa 19 godina napustila tenis zbog hronične povrede ramena. Bila je uporna i čak sedam puta je išla na operaciju istog, ali je na kraju morala da odustane.

Na vrhuncu karijere bila je druga igračica sveta i igrala je finale Rolan Garosa i Vimbldona. Nažalost po nju, oba puta je izgubila od Martine Navratilove.

- Na turnirima bih se presvlačila u prenosivim toaletima ili toaletu jer nisam želela da se bavim komentarima, interesovanjima ili postupcima ljudi - rekla je Jejger.

Andrea Jejger
foto: Profimedia

- Imala sam najmanje 30 incidenata sa jednim određenim članom osoblja, fizičkih pokušaja u svlačionici veoma, veoma rano u mojoj karijeri. Ta konkretna službenica, ne igračica, imala je veliki problem da drži ruke k sebi. Izbegavala sam da budem sama u salama za trening, jer je i tamo to pokušano.

Jejger kaže da su joj drugi put poslužili tri alkoholna pića nakon WTA turnira 1982. i dodala je da kada se požalila WTA organizaciji da nisu uradili ništa.

- Kada smo stigli u moj stan, ispratila me je do vrata i probala nešto sa mnom. Pokušavala je da me poljubi. Bilo mi je toliko mučno da sam puzala uz stepenice unutra pokušavajući da ne povratim kako me tata ne bi video.

Žalila se WTA, ali daleko od toga da su imali sluha za nju. Javna je tajna da je u ženskom tenisu, a pogotovo nekim "grubljim" sportovima, dosta lezbijki, a naročito se 1980-ih ta tema gurala pod tepih. Setimo se samo poemunte Navratilove, Bili Džin King, Kejsi Delakve, Ameli Morezmo...

- Rekla sam da ovo mora da prestane. Svake nedelje moram da brinem o ovom sran*u. Rekli su mi: "Ako kažeš još jednu reč o ovome, mi ćemo se postarati da se stipendija vaše sestre na Stenfordu povuče". Svaki put kada sam pokušala da se zauzmem za sebe, pretili su mi da će neko drugi biti povređen - priča Amerikanka.

Jejger je takođe otkrila da je bilo neprikladnih odnosa u celom sportu.

- Bila je jedna fizioterapeutkinja koja je bila u vezi sa jednom od igračica. Imala sam povredu prepona, istezanje mišića i trebalo je da me pregleda, ali nisam želela da me leči ta osoba. Sve ove neetičke situacije su nešto sa čime se osoba od 14 do 19 godina nikada ne bi trebalo da suoči - zaključuje Andrea Jejger.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.