NADAL OTKRIO: Posle meča sa Đokovićem, nisam mogao da siđem niz stepenice! (VIDEO)
Novak Đoković/Rafael Nadal, Foto: Profimedia

razmontirao ga

NADAL OTKRIO: Posle meča sa Đokovićem, nisam mogao da siđem niz stepenice! (VIDEO)

Rafael Nadal ima nestvaran učinak na Frenč openu

Objavljeno: 21:03h

Rafael Nadal je zaista nepobediv na Rolan Garosu, bar kad je u punoj snazi. Kao jedini pravi put kad ga je neko nadigrao kao takvog, možemo izdvojiti 2015. godinu i maestralnu partiju Novaka Đokovića koji je slavio u četvrtfinalu 3-1, ali potom izgubio finale od Stena Vavrinke.

Sem tog poraza, Nadal, koji nikad nije izgubio finale niti meč u pet setova na Garosu, ima samo još dva i čak 112 pobeda, što daje učinak od 97% trijumfa na pariskoj šljaci.

Prvi poraz je doživeo u osmini finala 2009. od Robina Sederlinga, ali tada je imao problema sa kolenima (uzrokovanih opet stopalom), a još više sa razvodom roditelja...

Novak je 2016. uspeo da se dokopa svog prvog "Kupa musketara" a Nadal se tad jedini put u Bulonjskoj šumi povukao zbog povrede - povrede zgloba - pred treće kolo.

Poslednji, treći poraz, "Kralj šljake" je pretrpeo 2021. godine, takođe od Đokovića, u polufinalu, iako je dobio prvi set.

I te prošle godine Rafu je mučilo levo stopalo, a sada je još jednom podsetio da posle meča sa Noletom nije mogao da hoda.

- Nakon poraza od Đokovića na Rolan Garosu 2021, nisam mogao čak ni da siđem niz stepenice. Hramao sam naredne dve i po nedelje - otkrio je Rafa.

Pokušao je da se vrati u avgustu, ali je bilo jasno da je neophodna operacija i duža pauza. Ovaj potez se ispostavio kao odličan jer je u 2022. osvojio prva dva grend slema, usput revanširajući se Novaku, ali je pitanje da li će nastupiti na trećem.

Pred Vimbldon koji počinje 24. juna, "Bik sa Majorke" sa podvrgao delikatnom hirurškom zahvatu čiji ishod tek treba da se pokaže kao uspešan ili neuspešan...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.