NIKO VIŠE NE VERUJE U ĐOKOVIĆA! Legende se UROTILE protiv Novaka, Nadala dižu u nebesa!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: Epa/ Yoan Valat, Epa/ CHRISTOPHE PETIT TESSON

OKRENULI PLOČU!

NIKO VIŠE NE VERUJE U ĐOKOVIĆA! Legende se UROTILE protiv Novaka, Nadala dižu u nebesa!

Srpski teniser po mišljenju Šveđanina i Britanca izgubio šanse za titulu najboljeh svih vremena

Objavljeno: 10:14h

Španski teniser Rafael Nadal je osvojio svoju 14. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske i tako stigao do 22 Grend slem titule, što je dve više od velikih rivala Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

Novak će posle 373 nedelje predati teniski tron, a mnogi su ga već otpisali i titulu najboljeg svih vremena prevremeno dodelili Nadalu.

Legendarni švedski teniser Mats Vilander govorio je za "TV Eurosportu" analizirajući temu koja je predmet velikih diskusija, a to je ko je zapravo najveći svih vremena.

- Mislim da je ovo bila najslađa titula za Nadala. Pre svega, nije znao da li će uopšte moći da igra, svako jutro kada bi se probudio - aludirao je na tešku povredu sa kojom Nadal kontinuirano igra i potom nastavio:

Vilander i Nadal
Vilander i Nadalfoto: Profimedia

- On je sada dve grend slem titule ispred Novaka i Rodžera, mislim da to potvrđuje da govorimo o najboljem svih vremena. Opet, toliko je skroman i fokusirano na ono što radi, da se čini da će nastaviti da uvećava prednost.

Britanski velikan Tim Henman rekao je da je privilegija svedočiti nastupima "kralja šljake". Istakao je i da nikada nije mislio da će Nadal biti dve grend slem titule ispred Đokovića u ovoj fazi njihovih karijera i teškog srca priznao da misli da je ipak Rafa najbolji koji je hodao teniskim terenima.

- Pre nekoliko godina bih sigurno rekao da će Đoković suvereno vladati tenisom. Ali trenutno, sa ovo malo distance koju sada imam, mislim da Nadal ima veliku šansu i da kada pričamo o njemu ipak pričamo o najveće ikada.

Tim Henman
Tim Henmanfoto: Profimedia

- Biće fascinantno videti ovu uzbudljivu trku za rekordom. Za tri nedelje sledi Vimbldon i nadam se da će tenis imati priliku da prisustvuje Nadalovoj magiji, zašto ne bi pobedio i na travi? Kada osvojite onoliko koliko on ima, jednostavno nikada ne znate šta je iza ugla. Ovaj turnir u Parizu bio je demonstracija njegove klase. Sigurno će ga to motivisati da nastavi dalje, to je ono za šta držimo palčeve, jer želim da uživam u igri šampiona našeg sporta.

Navikli smo da Vilander često menja mišljenje oko Novaka Đokovića, čas ga "kudi", čas ga hvali, ali Henman je uvek bio na strani našeg asa.

Podsetimo, govoreći posle meča, Nadal je rekao da planira da igra na Vimbldonu ako mu mučno stopala to dozvoli.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.