DOGODILO SE ČUDO! Oglasio se Nadalov doktor, svi su ovo čekali!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Martin Divisek

NEVEROVATNO!

DOGODILO SE ČUDO! Oglasio se Nadalov doktor, svi su ovo čekali!

Doktor objasnio tretman kome se podrvrgao Nadal tokom Rolan Garosa

Objavljeno: 14:49h

Vlasnik 22 Grend slema Rafael Nadal je osvojio 14. titulu na Rolan Garosu pod anestezijom injekcijama, a sada se konačno oglasio i njegov doktor.

Anhel Ruis-Kotoro govorio je o intervenciji na stopalu španskog tenisera.

Igrao je pod anestezijom i injekcijama, da bi se u utorak, u Barseloni, podvrgao novog tretmanu pulsnom radiofrekvencijom.

- Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva, tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu ili neće - rekao je Ruis-Kotoro i dodao:

- Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi.

Mirovanje tokom pandemije samo je pogoršalo situaciju sa stopalom.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: EPA/Mohammed Badra

- To je veoma retka povreda za sportiste, Dijagnostikovali smo je 2004/05. Vremenom se degeneriše i tražimo rešenje za svaku situaciju. Stvari su se iskomplikovale posle pandemije, jer odmor ’ne odgovara’ ovoj povredi - istakao je ovaj lekar.

Nadal je i dalje pod znakom pitanja za Vimbldon, a do kraja godine, ako nastupi u Americi, ima lepe šanse da stigne možda čak i do vrha ATP liste.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.