NADAL GURNUO ĐOKOVIĆA JOŠ DUBLJE!
Đoković i Nadal, Foto: Profimedia

LOŠE VESTI

NADAL GURNUO ĐOKOVIĆA JOŠ DUBLJE!

Srpski teniser će pasti na mesto na kome dugo nije bio

Objavljeno: 21:43h

Španski teniser Rafael Nadal je osvojio Rolan Garos pobedom u finalu nad Kasperom Rudom sa 6:3, 6:3, 6:0 i tako je napravio i velike promene na ATP rang listi.

ATP lista neće doživeti velike promene 6. juna, dan nakon finala jer će se bodovi od prošle godine oduzimati tek 13. Ipak, sada je svima jasno da će novi prvi igrač biti još jednom Danil Medvedev, dok će na drugoj poziciji biti Aleksander Zverev. Treće mesto će zauzeti Rafael Nadal, dok će na četvrtom mestu biti Novak Đoković.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: EPA/Martin Divisek

Srpski teniser je od početka 2020. godine gotovo bez prekida bio na prvom mestu ATP liste, pa će ovo biti njegov najgori plasman nakon dugo, dugo vremena.

Đoković je od početka godine nije mogao da se takmiči za čak 4.000 ATP bodova (Australijan open, Indijan Vels i Majami), a ni na Vimbldonu neće moći da brani 2.000 poena jer se očekuje da odluka ATP ostane na snazi i da igrači neće osvajati poene na ovom turniru. Sve ovo napravilo je problem Đokoviću, a njegovi rivali su uspeli da iskoriste priliku koja im se ukazala.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.