APOKALIPSA ZA ĐOKOVIĆA! Zbog odluke ATP-ja ostaje bez prvog mesta - Nadal najbolje prošao!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

da li je ovo moguće?

APOKALIPSA ZA ĐOKOVIĆA! Zbog odluke ATP-ja ostaje bez prvog mesta - Nadal najbolje prošao!

Najnovija odluka ATP-ja mu nikako ne ide na ruku

Objavljeno: 20:56h

ATP je odneo odluku da na ovogodišnjem Vimbldonu igrači za svoje pobede ne dobijaju bodove, ali to nije sve!

Ta odluka stupila je na snagu kao odgovor turniru koji je zabranio učešće ruskim i beloruskim sportistima, a odluka će loše uticati na Novaka Đokovića.

Iako se ove godine neće dodeljivati poeni za uspehe na londonskom Grend Slemu, to ne znači da se neće oduzimati poeni osvojeni prošlog leta. Naprotiv, Novak Đoković će izgubiti čak 2000 poena, s obzirom da je prošle godine osvojio pehar na Vimbldonu.

Njegovi najveći rivali na ATP listi, Danil Medvedev i Aleksander Zverev 2021. godine svoje učešće na Vimbldonu završili su u četvrtoj rundi, što znači da će se njima oduzeti samo po 180 bodova.

Vimbldon
foto: EPA/Olivier Hoslet

Stefanos Cicipas je prošao još bolje od ruskog i nemačkog tenisera, pošto će njemu biti oduzeto 10 poena, s obzirom da je prošle godine eliminisan već u prvoj rundi. Karlos Alkaraz će izgubiti 45 poena, koliko je osvojio 2021. godine plasmanom u drugo kolo.

Najbolje je prošao Rafael Nadal, koji nije ni učestvovao prošle godine na Vimbldonu, pa će on ostati na istom bodovnom saldu koji bude imao pre nedelje održavanja trećeg Grend Slema u sezoni.

Ako bi se u ovom trenutku oduzeli bodovi za uspehe ostvarene na prošlogidšnjem Vimbldonu, Đoković bi pao na treću poziciju ATP liste.

Novak Đoković, Tenis, Rolan Garos
foto: Profimedia

Prvi teniser sveta bio bi Danil Medvedev sa 7800 bodova, dok bi drugi bio Aleksander Zverev sa 6,895 bodova. Novak bi imao 6660 bodova.

Treba reći da je ATP pozvao Vimbldon da i dalje razmisli o svojoj ideji zabrane učešća ruskim i beloruskim teniserima, ali da u ovom trenutku to ne deluje kao nešto što je izgledno da će se desiti.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.