NIŠTA NIJE SLUČAJNO! Nikad moćnija najava turnira - Novak spreman za odbranu trona, a spomenuio je i Teslu!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

ide po 21. grend slem!

NIŠTA NIJE SLUČAJNO! Nikad moćnija najava turnira - Novak spreman za odbranu trona, a spomenuio je i Teslu!

Srpski teniser izuzetno motivisan pred start Rolan Garosa

Objavljeno: 17:45h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je izneo svoja očekivanja pred start Rolan Garosa.

Petak je rezervisan za medije, a srpski as je bio izuzetno raspoložen za razgovor.

Na početku pitanje o žrebu, koji neće biti nimalo lak za svetskog broja jedan. U Novakovoj polovini nalaze se i Rafael Nadal i Karlos Alkaraz. Sa Nadalom bi Novak mogao da se sastane već u četvrtfinalu, dok bi Alkaraza za protivnika mogao da ima u polufinalu.

- Video sam žreb, svaki igrač je prostudirao žreb, ali samo možete da se usredsredite na sledeći zadatak. Jak je žreb u gornjem delu, ali tako je kako je, gledam kako da budem krajnje skoncentrisan na Nišioku.

Novak Đoković, Tenis, Rolan Garos
foto: Profimedia

Govorio je Đoković o Nadalu, kao favoritu na turniru gde je osvojio 13 titula, ali i Alkarazu koji je u usponu forme. Ipak, Novak ima jasan cilj ispred sebe - odbrana titule osvojena prošle godine.

- Pričamo o favoritu na šljaci, na Rolan Garosu, a tu je i Alkaraz koji je priča za sebe u poslednjih nekoliko meseci, jer je imao žestok napredak i u rezultatu, to je bio neverovatan skok. Osećam se da sam tu da se borim za svaki Grend Slem, verujem u svoje umeće da se borim za najprestižnije trofeje. Kao branilac titule, mislim da to mogu da uradim ponovo, to će mi biti cilj da ponovo uradim. Prilično sam svestan toga da želi mnogo igrača da stavi svoju ruku na trofej, bitno je da budem pravi u pravo vreme.

Kada je u pitanju priprema za jedini Grend Slem na šljaci Đoković je rekao da je njemu potrebno više turnira da bi dostigao željenu formu, a da je pred ovaj Rolan Garos uspeo u svom cilju.

- Ova podloga je najzahtevnija fizički, moraš da odigraš udarac više. Potrebno je prilično dosta mentalne i fizičke snage, svi igrači znaju to i prilagođavaju se sezoni šljake. Gledaju svi da igraju više, ne mogu da pričam o ostalim igračima, ali za mene je potrebno nekoliko turnira da bih se pripremio za šljaku. Ove godine je to ponovo bio slučaj, osećao sam da dostižem taj nivo, a dostigao sam to u Rimu. Perfektno vreme da se nađe forma, nedelju dana pred Rolan Garos.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Profimedia

Prethodne sedmice Novak je proveo 369 nedelju na prvom mestu ATP liste, a na svom Instagramu je objavio sliku Tesle uz pomenuti broj. Novinare je zanimalo otkud baš ta objava.

- Veliki sam ljubitelj Nikole Tesle, on je rekao da se otkrivaju neke tajne univerzuma kada se razume tajna broja 369, nisam kompetentan ali me to interesuje. Pratili su me brojevi tokom karijere, neke stvari beležim, naizgled slučajnosti, ali ne postoji slučajnosti.

Ovogodišnji Rolan Garos biće poslednji turnir u karijeri Žoa Vilfreda Conge, tenisera koji je bio Đokovićev rival u Australiji 2008. godine, kada je Novak stigao do svoje prve Grend Slem titule. Za njega je Novak imao veoma lepe reči.

- Želeo bih mu da se oprosti na najbolji mogući način i verujem da će biti podrške najbolje na svetu. Biće veoma emocionalno za njega, sve ove godine bio je jedan od najharizmatičnijih igrača. Imao je toliko snage kada je bio u zenitu, finale u Australiji protiv mene, znam ga još od juniorskih dana, imam veliko poštovanje prema njemu. Sjajan momak, prikupio je dosta pozitivne pažnje za tenis.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Ranije tokom dana Đoković je odradio trening sa Alkarazom koji je zainteresovao veliki broj navijača, a najbolji teniser sveta je upravo publiku naveo kao jedan od velikih razloga što se i dalje takmiči.

- Skoro pola stadiona je bilo puno sada kada smo trenirali, publika je jedna od najvećih razloga zašto nastavljam da se takmičim.

Novak Đoković će se u prvom kolu Rolan Garosa sastati sa japanskim teniserom Jošihitom Nišiokom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.