MEČ KOJI ULAZI U TENISKU ISTORIJU! Novak dao sve od sebe, ali čudo iz Mursije odlazi u finale! (VIDEO/FOTO)
Novak Đoković, Foto: Profimedia

atp masters madrid, polufinale

MEČ KOJI ULAZI U TENISKU ISTORIJU! Novak dao sve od sebe, ali čudo iz Mursije odlazi u finale! (VIDEO/FOTO)

Kompletan tok meča možete pratiti na portalu Espreso

Objavljeno: 20:28h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Mastersa u Madridu, pošto je izgubio od Španca Karlosa Alkaraza sa 2:1.

Posle jučerašnje pobede nad Rafaelom Nadalom, Karlos Alkaraz je slavio i protiv Đokovića u njihovom prvom međusobnom duelu posle velike borbe koja je trajala tri sata i 38 minuta.

Srpski teniser je u desetom gemu prvog seta propustio jednu set loptu, pa je na kraju sve rešeno u taj-brejku koji je dobio Đoković sa 7:5. Đoković je na 4:4 i 5:5 u drugom setu propustio brejk lopte, a Španac je potom odlučujući brejk napravio u 12. gemu kada je iskoristio drugu set loptu za 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu, oba igrača su uspela da sačuvaju svoj servis, pa se pobednik odlučivao u taj-brejku. Mladi Španac je tada bio sigurniji, stigao do pobede i plasmana u finale.

1 / 3 Foto: Profimedia

Alkaraz će se u finalu igrati sa boljim iz duela između Grka Stefanosa Cicipasa i Nemca Aleksandra Zvereva.

TREĆI SET:

6:7 - TAJ-BREJK: Španski teniser prvi pravi mini-brejk 0:2. Uzvraća Đoković i vraća mini-brejk 2:3. Na promenu strana ipak se odlazi sa novim mini-brejkom koji ptavi Alkaraz 2:4. Đoković se još jednom vraća 4:5. Novak greši i donosi dve vezane meč lopte Alkarazu. Uspeo je Đoković da spasi prvu i smanji na 5:6. KRAJ MEČA!!!!! Karlos Alkaraz pobedio je Novaka Đokovića i uspeo da se plasira u finale turnira u Madridu.

6:6 - Drama dostiže vrhunac, Novak osvaja gem koji nam donosi odlučujući taj-brejk.

5:6 - Sa nulom uzima gem Alkaraz i ponovo stavlja Đokovića pod pritisak.

5:5 - Alkaraz dolazi do prve meč lopte posle 3 sata i 12 minuta igre. Spasio je na najbolji mogući način srski teniser as udarcem. Još uvek traje maratonski gem u kome Novak nikako da prelomi i osvoji dva uzastopna poena. Servisi su sada spasili Đokovića koji je uspeo da izjednači, nastavlja se drama u Madridu.

4:5 - Veliku šansu propustio je Novak da stigne do tri vezane brejk prilike u ovom gemu koji je na kraju pripao Alkarazu koji je sada na gem od plasmana u finale.

4:4 - Još jedan komplikovan gem koji ovoga puta pripada srpskom teniseru.

3:4 - Igra se ponovo na razliku. Brejk priliku sada ima Đoković koju nažalost ne uspeva da iskoristi. Težak gem osvojio je na kraju španski teniser.

3:3 - Alkaraz ima dve brejk prilike 15:40. Uspeo je na briljantan način Novak da preživi, a kasnije i osvoji gem.

Đoković se okliznuo tokom prethodnog gema, malo je odrao kožu na ruci, tako da sada prima medicinski tajm-aut.

2:3 - Došao je Đoković do izjednačenja, ali je naredna dva poena osvojio Alkaraz tako da španski teniser ponovo ima prednost.

2:2 - Brejk prilika za španskog tenisera 30:40. Lako je spasio Novak izjednačenje. Španac ponovo pritiska i ima još jednu priliku. Alkaraz greši iz behkenda, novo izjednačenje. Tri brejk lopte uspeo je da spasi Đoković i osvoji maratonski gem.

1:2 - Uzima sa nulom ovaj gem Alkaraz.

Karlos Alkaraz
foto: Profimedia

1:1 - Potpuni egal u meču. Bilo je 30:30, ali je gem na kraju pripao srpskom teniseru.

0:1 - Alkaraz je dobio prvi gem u odlučujućem setu.

DRUGI SET:

5:7 -Tri vezane set lopte ima Alkaraz 0:40. Iskoristio je španski teniser drugu priliku i stigao do izjednačenja u setovima.

5:6 - Duplom servis greškom Alkaraz unosi neizvesnost u ovaj gem, izjednačenje. Novak osvaja naredni poen i stiže do brejk šanse koju nažalost ne koristi. Izvukao se španski teniser tako da je ovim osvojenim gemom obezbedio igranje taj-brejka u drugom setu.

5:5 - Veliki pritisak sada na Novaka 0:30. Srećom Đoković je ostao smiren i uspeo da preokrene gem u svoju korist.

Novak Đoković
foto: Profimedia

4:5 - Brejk lopta za Đokovića 30:40. Uspeva Alkaraz da je spasi i stigne do izjednačenja. Šteta za ovaj gem, imao je najbolji teniser sveta svoju priliku koju nije iskoristio tako da će u narednom gemu morati da servira za ostanak u drugom setu.

4:4 - Drama u drugom setu se nastavlja, novo izjednačenje.

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:4 - Bez brejk prilike za sprskog tenisera u ovom gemu, Alkaraz ponovo vodi.

3:3 - Neverovatnim drop-šotom Alkaraz dolazi do brejk prlike 30:40. Nije uspeo da je iskoristi, izjednačenje. Kada je bilo važno poslušao je Novaka servis tako da je srpski teniser stigao do izjednačenja u gemovima.

2:3 - Alkaraz je izgubio samo jedan poen u ovom gemu tako da još jednom ima prednost u drugom setu.

2:2 - Ponovo je 30:30, ali se sve dobro završava jer Novak vezuje dva poena i osvaja gem.

1:2 - Strašan gem Alkaraza bez izgubljenog poena.

Karlos Alkaraz
foto: Profimedia

1:1 - Gotovo preslikan prethodni gem. Nakon 30:30, dva poena uzima Đoković i dolazi do svog prvog gema u drugom setu.

0:1 - Bilo je 30:30, ali je Alkaraz dobio prvi gem u drugom setu.

PRVI SET:

TAJ-BREJK 7:6 - Đoković odlično počinje i pravi mini brejk 2:0. Novak nastavlja silovito i dolazi do 4:1. Đoković stiže do četiri vezane set lopte. Smanjio je Alkaraz na 6:5, ali je zato Novak uspeo da iskoristi poslednju priliku i posle nešto više od sat vremena povede u setovima.

6:6 - Uspeo je Alakaraz da osvoji gem tako da će pobednik prvog seta biti odlučen u taj-brejku.

6:5 - Novi gem sa nulom za Novaka Đokovića koji je izborio igranje taj-brejka. Alkaraz ponovo mora da servira za ostanak u setu.

5:5 - Novak pritiska želi da već sada završi prvi set, izjednačenje. Pritisak je bio veliki, ali se sada Alakaraz izborio sa njim i stigao do izjednačenja u gemovima.

5:4 - Prvi put od početka meča vodi Novak Đoković. Alkaraz u narednom gemu mora da servira za ostanak u setu.

Novak Đoković
foto: EPA/Juanjo Martin

4:4 - BREEEEEEEEEEEJK!!!!!! Treća brejk prilika na meču za Đokovića 30:40. Ovoga puta je uspeo da je iskoristi i oduzme servis rivalu.

3:4 - Još jedan ekspresno osvojeni gem za Đokovića.

2:4 - Nova brejk lopta za Novaka Đokovića 30:40. Ponovo nije uspeo Novak da je iskoristi i ovaj gem odlazi na razliku. Još jednom se španski teniser izvukao iz teške situacije i stigao do novog gema.

2:3 - As udarcem Đoković završava gem u kome nije izgubio nijedan poen.

Novak Đoković
foto: Profimedia

1:3 - Prvi as španskog tenisera na meču 15:0. Bilo je 40:30, ali je Alkaraz osvojio naredni poen i stigao do novog gema u meču.

1:2 - Đoković osvaja prvi gem u polufinalnom meču.

0:2 - Novak ima brejk priliku da uzvrati udarac 30:40. Nije uspeo da je iskoristi tako da se ovaj gem igra na razliku. Španski teniser se nekako izvukao i potvrdio prednost brejka.

0:1 - BREEEEEEEJK!!!!!!! Susret je počeo servisom Novaka Đokovića. Prva dva poena na meču uzeo je španski teniset 0:30. Usledio je prvi as najboljeg tenisera sveta za 15:30, pa još jedan poen za izjednačenje 30:30. Prva dupla greška Đokovića donosi prvu brejk priliku španskom teniseru, koju on odmah koristi.

16:18 - Počelo je zagrevanje igrača pred početak meča.

16:16 - Spektakularnom najavom igrači su izašli na teren.

16:00 - Početak susreta Novak Đoković - Karlos Alkaraz kasni jer se nedavno završilo finale u konkurenciji ženskog dubla.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Karlosa Alkarasa u polufinalu Mastersa u Madridu.

Mnogi su očekivali veliki teniski super klasik duel između Rafaela Nadala i Novaka Đokovića u polufinalu, ali je takav scenario sprečio mladi i ove sezone izuzetni Karlos Alkaraz koji je u četvrtfinalu savladao starijeg i iskusnijeg španskog tenisera.

Kada je reč o Đokoviću on je došao u Madrid posle finala Serbia Opena, a u glavnom gradu Španije je do polufinala odigrao dva meča - slavio je protiv Gaela Monfisa i Huberta Hurkača sa po 2:0 u setovima dok mu je Endi Marej predao meč.

Biće ovo prvi duel između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, a u drugom polufinalu Madrida sastaju se Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

(Espreso/M.Dr.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.