BRUTALAN UDAR NA RUBLJOVA: "Lažove, znaš ti sve! Tvoji SILUJU DECU I ŽENE! Izguglaj 1 reč i samo će ti se reći!"
Aleksandr Dolgopolov/Andrej Rubljov, Foto: EPA/Lukas Coch, EPA/Ali Haider

kakva uvertira pred finale

BRUTALAN UDAR NA RUBLJOVA: "Lažove, znaš ti sve! Tvoji SILUJU DECU I ŽENE! Izguglaj 1 reč i samo će ti se reći!"

Andrej Rubljov će u nedelju od 14 časova igrati finale Serbia opena sa Novakom Đokovićem

Objavljeno: 23:42h

Organizatori turnira u Vimbldonu objavili su u sredu da igrači iz Rusije i Belorusije neće moći da nastupe u ovogodišnjem takmičenju u Londonu, koje je na rasporedu od 27. juna do 10. jula.

Ruski teniser Andrej Rubljov, koji će u nedelju od 14 časova igrati finale Serbia opena sa Novakom Đokovićem, oštro je kritikovao ovu odluku Britanaca, a ubrzo je reagovao bivši ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov, koji je od početka ruske invazije priključen vojsci Ukrajine.

1 / 3 Foto: Profimedia

- Izjave Rubljova savršen su primer činjenice da su Britanci doneli ispravnu odluku. On govori iste laži koje govori ruski predsednik. Lažu kako ništa ne znaju, ne čitaju vesti, ne prate... To je sve laž! Sve znaju - rekao je Dolgopolov, dodavši:

- Rubljov je igrao parove s Ukrajincem 10 dana pre početka rata. Može da razgovara s Ukrajincima na bilo kom turniru. Naravno da zna kako stvari stoje, pogotovo nakon što je pisao na TV-i u prvim danima rata. Andrej, stvarno želiš da znaš šta se događa? Izguglaj jednu reč i sve će ti se samo reći - Buča! I naravno, znaš kako možeš da me kontaktiraš. Pokazaću ti ja šta se dogodilo. Tvoja zemlja u Ukrajini sprovodi genocid - bez dlake na jeziku je Dolgopolov, a ni tu nije stao:

1 / 5 Foto: EPA/Ali Haider

- Nakon svih priča koje nam pričaš, da se ne razumeš u politiku, da ništa ne znaš, počneš da pričaš o diskriminaciji i demokratiji. Kojim porodicama i deci želiš da pomogneš od nagrada koje zaradiš? Od ruskih vojnika? Siguran sam da su i oni jako patili. Govori jasnije i govori istinu!

Dolgopolov smatra da je "bolje ništa ne govoriti nego pokušavati lagati kao ruska vlada".

- Ljudi iz tvoje zemlje masovno siluju decu i žene, pucaju ljudima u potiljak i ponašaju se kao varvari. Nažalost, tvoj govor pun je licemerja i laži. ATP i WTA ne bi trebalo da zatvaraju oči. Ako Rusi i Belorusi žele da govore, neka onda govore istinu, a ne laži - dodao je Ukrajinac.

Čelnici profesionalnih teniskih terena ATP i WTA kritikovali su odluku organizatora Vimbldona, a isto su uradili i brojni igrači.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.