ĐOKOVIĆ: Znam šta mi je činiti, biće u nedelju FEŠTA za publiku!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

naoštrio se

ĐOKOVIĆ: Znam šta mi je činiti, biće u nedelju FEŠTA za publiku!

Srećan je Novak zbog jakog odziva publike, bar tokom njegovih mečeva

Objavljeno:

Novak Đoković je bio raspoložen na konfrenciji za medije posle plasmana u finale Serbia opena.

Prvi teniser sveta je danas savladao Karena Hačanova u polufinalu, a u borbi za trofej u nedelju ga čeka još jedan Rus.

Andrej Rubljov, osmi na ATP listi, bio je i te kako ubedljiv protiv Fonjinija u drugom polufinalnom meču.

- Igrali smo samo jednom, na završnom mastersu u Torinu. Uslovi drugačiji, podloga, nadmorska visina. Nismo igrali na ovoj podlozi. Finale je finale, dajete maksimum, što vam je ostalo u rezevroaru. On je jedan od najuspešnijih igrača poslednjih godina, ima kontinutet u Top 10. Aktivan je iz forhend ugla, veoma je prodoran, traži da kontroliše tok meča. Znam šta mi je činiti, pričao sam sa Goranom na taktici. Poradiću na tome. Nadam se i boljem početku, neka bolji pobedi - poručio je Novak.

Andrej Rubljov
foto: Starsport©

Zadovoljan je svojim dosadašnjim partijama.

- Sva tri meča sam osećao loptu dobro. Dobro sam servirao, diktirao igru, drugi i treći set je bio dobar. Hačanov je kvalitetan igrač. Svaka pobeda mi je važna. Imao sam sjaju podršku, to mi je dalo motiv da igram najbolji tenis i borim se do kraja - kaže Novak.

- U ovim završnim fazama turnira je dosta presudno kako se fizički osećaš. Ako imaš svežinu, udarac bi trebalo da osećaš posle toliko odigranih mečeva. Predsudan faktor je mentalni, emotivni aspekt i to koliko držiš koncentraciju, da ne padneš na najvišem nivou. Ne smeš da dozvoliš previše oscilacija. Dobro je da imam dosta opcija u igri, ali mi prija kad imam čvrstinu. Prolazim tako lakše kroz lopticu, manje se trošim, više stavljam pod pritisak protivnika. Mislim da je jako bitno držati sabranost, smirenost i koncentradciju što duže, jer igrači iz vrha to prepozunaju u deliću sekunde i preuzmu konce igre u momentu, posle je teško vratiti se.

Novak Đoković
foto: Starsport©

Sve tri pobede je ostvario u tri seta, posle preokreta.

- Nije bio plan da igram u tri seta, gledam uvek da dobijem u dva. Nosite se s onim što imate na terenu i gledate da se izvučete, da obezbedite najbolji ishod meča za sebe. Uzimajući u obzir manjak mečeva, dobro je što sam igrao sve u tri seta. Fizički sam dobro, samouvereniji sam. Uvek može mnogo bolje, ali na dobroj sam putanji. Biće to najteži meč turnira, protiv igrača iz Top 10. Hvala mu što je došao u Beograd, ne treba to zaboraviti ni njemu ni Karenu. Ipak smo najniža kategorija turnira, ali izabrali su nas pre Barselone, to nam puno znači za organizaciju turnira.

Novak Đoković
foto: Starsport©

Srećan je Novak zbog jakog odziva publike, bar tokom njegovih mečeva.

- Stalo mi je da ovaj turnir živi, da ima sportsku pažnju u regionu. Pored Umaga, jedini je turnir iz 250 koji imamo u regiji. Zadovoljan sam, napredak u odnosu na prošlu godinu je veliki, manje je restrikcija, nema korone. Predivno je videti pun stadion. Tribine su veće, prelep je prizor i jedinstvena prilika da se Beograd predstavi svetu. U 110 zemalja nas vide. Biće u nedelju fešta za publiku, očekujem pune trinine, nadam se da se sve to kruniše najbolje - zaključio je Đoković.

Nole je govorio i o suspenziji ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona i još jednom jasno izneo svoj stav.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.