NOVAK ĐOKOVIĆ ODBRUSIO ENGLEZIMA: Igra se po renkingu, a ne po nacionalnosti!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

pravilo je jasno

NOVAK ĐOKOVIĆ ODBRUSIO ENGLEZIMA: Igra se po renkingu, a ne po nacionalnosti!

Prvi teniser sveta će u nedelju u finalu za trofej beogradskog turnira igrati sa Rusom Andrejom Rubljovim, osmim na ATP listi

Objavljeno: 18:40h

Novak Đoković je naširoko pričao o pobedi u polufinalu Serbia opena, rivalu u finalu, samom turniru, na konferenciji za medije.

Ipak, još jednom se dotakao i teme koja je više od svih turnira koji su u toku zaokupila pažnju svetske teniske javnosti - suspenziji ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona.

Đoković jasno vidi mešanje politike u sport, a izričito je protiv toga.

1 / 5 Foto: Starsport©

- Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou meša u naš sport. Dobro je kad ono iznutra u tenisu ne ide van njega. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se deđava u ratu. Samo im se oduzima pravo da se takmiče. Mi u tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije, pravilo je da se igra po renkingu, ne nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, ja sam to podržao - dodao je Novak.

Prvi teniser sveta će u nedelju u finalu za trofej beogradskog turnira igrati sa Rusom Andrejom Rubljovim, osmim na ATP listi.

Danas je u polufinalu savladao Karean Hačanova, a posle meča se sreo sa golmanom Atletiko Madrida, Janom Oblakom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.