MARI UPOZORIO SVE TENISERE: Reči bivšeg svetskog broja 1 trebalo bi svi da upamte!
Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

lepo rečeno

MARI UPOZORIO SVE TENISERE: Reči bivšeg svetskog broja 1 trebalo bi svi da upamte!

Objavljeno: 13:49h

Britanski teniser Endi Mari rekao je da igrači moraju da budu spremni na uvredjljivo navijanje navijača i da se to redvno dešava u ostalim sportovima.

- Želite da vidite navijače da podržavaju igrače, a ne da im otežavaju. Ne znam, ali to je nekako oduvek bilo deo sporta. Ako odete na košarku i igrač izvodi slobodna bacanja, gotovo na svakoj utakmici publika dobacuje i dok je to pogrešno, sportisti moraju na neki način da se na to naviknu, da se izbore sa tim, čak iako nije prijatno - rekao je Mari, preneo je Eurosport.

On je to rekao nakon što se japanska teniserka Naomi Osaka rasplakala, kada joj je navijač uzviknuo sa tribina: "Naomi, loša si", na početku meča u Indijan Velsu protiv Veronike Kudermetove. Ruskinja je u subotu pobedila sa 6:0, 6:4.

Osaka je tražila od sudije mikrofon kako bi se obratila navijaču, ali je njen zahtev odbijen.

Endi Mari
foto: EPA/Neil Hall

- Razumem je. Naomi je to jako uznemirilo, ali to je uvek bilo deo sporta. Morate na neki način da budete spremni na to i da budete u stanju da to tolerišete, pošto se to redovno dešava u svim sportovima - rekao je Mari.

Mari je rekao da je igrao u "usijanim" atmosferama na gostujućim terenima u Dejvis kupu i da je tokom mečeva čuo i neprijatne uzvike navijača.

- To je teško, često gledam druge sportove, a ne bih rekao da sam to često viđao u tenisu. Znam da se dešava, ali ne mislim da je toliko često u tensu, ali kada gledam fudbalsku utakmicu, igrač želi da izvede korner ili prekid, publika sruči uvrede na njega i zapitam se, kako je to dozvoljeno? Ne možete to da radite. Ako to radite nekome dok šetate ulicom ili u nekom drugom radnom okruženju, to se sigurno neće tolerisati - naveo je Mari.

On je jutros izgubio u drugom kolu Indijan Velsa od Kazahstanca Aleksandra Bublika sa 7:6, 6:3.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.