TI SI SINE, TATINA ĆERKA: Ovo je postalo trend - dete još jedne NBA legende PROMENILO POL! Ovo je reakcija oca...
I-Džej Džonson/Dvejn Vejd sa Zajom, Foto: Printscreen/Instagram/@dwyanewade, EPA/Nina Prommer

sve može

TI SI SINE, TATINA ĆERKA: Ovo je postalo trend - dete još jedne NBA legende PROMENILO POL! Ovo je reakcija oca...

Želim da me oslovljavate sa "ONA" - rekao im je sin Zajon kad je imao samo 12 godina

Objavljeno: 09:26h

Imate 15 godina i ljuti ste na svet, na roditelje, niko vas ne razume i ne osećate se dobro u svojoj koži? Nekada se to zvalo pubertet i objašnjavano je radom hormona i normalnim sazrevanjem u tinejdžerskom dobu svake individue. Ali danas na Zapadu nude "konkretnije" rešenje koje sve više osvaja ostatak sveta.

Pojedine grupacije su ga plasirale u "etar", a brojne poznate, a ne baš inteligentne ličnosti, ubeđene da je njihova misija na ovoj planeti da prosvete konzervativni narod, prihvatile su ga i promovisale. A onda su milioni anonimusa širom sveta počeli da ga usvajaju.

U pitanju je ubeđenje da ste samo fizički jednog pola, a da ako se vi tako ne osećate, možete da insistirate da vas oslavljavaju kao osobu suprotnog pola. Ma može i bez pola, ako vam tako odgovara. I ako ste maloletni. A možete i fizički da promenite pol.

Ovo je izgleda postalo trend i kod dece proslavljenih NBA asova. Sin legendarnog Medžika Džonsona je poznat po svom femininom i androgenom izgledu i oblačenju, a I-Džej Džonson dugo je želeo i da promeni pol, međutim od toga je odustao.

I-Džej Džonson, I Džej Džonson, Medžik Džonson
foto: Profimedia

Godine 2014. operisao je želudac i naglo smršao, nakon čega je počeo ponosno da pokazuje svoje telo. Kako su strani mediji pisali, smršao je čak 90 kilograma.

A sada je sin Dvejna Vejda, legende Majami Hita, zakonski dobio potvrdu o promeni pola i novom imenu. Tako se 15-godišnji Zajon sada zove Zaja, a ima svu podršku svojih roditelja.

- Zajon je došao kući i rekao je: 'Želim da pričam sa vama, želim da živim onako kako želim. Želim da me oslovljavate sa "ONA" i voleo bih da me zovete Zaja' - otkrio je Vejd u emisiji 'The Ellen Show' koju vodi Elen Dedženeris, ljubiteljka promocije ovakvih priča.

Vejd je otkrio da su supruga Gabrijela i on bez mnogo razmišljanja prihvatili odluku svog sina. Učinili su sve da mu pomognu da se izbori za svoj status u društvu.

- Ulogu i obaveze roditelja prihvatamo veoma ozbiljno. Naš posao je da saslušamo naše dete i da mu na najbolji način pomognemo. To ne menja ni ova situacija - dodao je proslavljeni košarkaš.

Sve se ovo zbilo 2020. kada je Zajon imao samo 12 godina.

Supruga Dvejna Vejda, Gabrijela Junion, takođe je ponosna na "nju".

- Ona je strastvena, puna ljubavi i ponosni smo na nju. Volite i poštujte vašu decu baš onakva kakva su - istakla je Gabrijela.

Možda je baš to falilo Zaji dok je bila Zajon...

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.