BREGAR SAOPŠTIO SPISAK RUKOMETAŠICA ZA NASTAVAK KVALIFIKACIJA: Slede mečevi protiv Švedske i Islanda!
Foto: Starsport

zvanično

BREGAR SAOPŠTIO SPISAK RUKOMETAŠICA ZA NASTAVAK KVALIFIKACIJA: Slede mečevi protiv Švedske i Islanda!

Evropsko prvenstvo za rukometašice biće održano od 4. do 22. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori

Objavljeno:

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar saopštio je danas spisak igračica za predstojeće pripreme i utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kako je saopštio Rukometni savez, na spisku su golmani: Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen, Nemačka) i Katarina Kosanović (Naisa).

Leva krila: Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Tamara Kocić (Bekament BB) i Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Madjarska).

Pivotmeni: Marija Petrović (Buzau, Rumunija), Jelena Agbaba (Budaorš, Madjarska) i Katarina Bojičić (Jagodina).

Desna krila: Nataša Lovrić (ŽORK Jagodina), Jovana Bogojević (Kristijanstad, Švedska) i Dunja Radević (Metalac).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Šamberi, Francuska), Jovana Kovačević (Glorija Bistrita, Rumunija), Jelena Trifunović (Vlčea, Rumunija), Tamara Radojević (Kišvarda, Madjarska), Kristina Liščević (Vlčea, Rumunija), Aleksandra Vukajlović (Erd, Madjarska), Jovana Jovović (Budaorš, Madjarska), Jelena Lavko (Minaur Baja Mare, Rumunija), Anđela Janjušević (Šiofok, Madjarska) i Marija Agbaba (Vašaš, Madjarska).

Okupljanje reprezentacije predvidjeno je za nedelju u Beogradu, odakle će ekipa otputovati na pripreme u Zrenjanin.

Srbija će u kvalifikacijama, u četvrtak 3. marta od 18 časova u Zrenjaninu igrati protiv Švedske, a dva dana kasnije dve ekipe igraće od 17 časova u Istadu.

U dosadašnjem toku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Srbija je pobedila Tursku u Zrenjaninu sa 36:27, a zatim je izgubila od Islanda na gostujućem terenu 21:23.

Posle dva duela sa Švedskom srpski tim do kraja kvalifikacija očekuje gostovanje Turskoj 20. aprila i utakmica sa Islandom tri dana kasnije u Srbiji.

Evropsko prvenstvo za rukometašice biće održano od 4. do 22. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Pored četiri poznata učesnika - domaćina Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, kao i aktuelnog šampiona Evrope Norveške, za preostalih 12 mesta kroz kvalifikacije bore se 24 ekipe.

Po dve najbolje plasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa obezbediće učešće na Evropskom prvenstvu koje je poslednje koje će biti odigrano u formatu od 16 ekipa, pošto će posle toga igrati 24 selekcije.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.