ŠOK! Najbolji rukometaš Srbije se oprostio od reprezentacije!
Petar Nenadić, Foto: Starsport©

najteža odluka!

ŠOK! Najbolji rukometaš Srbije se oprostio od reprezentacije!

Teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru

Objavljeno:

Najbolji rukometaš Evrope za 2019. Petar Nenadić završio je reprezentativnu karijeru.

Nenadić je igrao 15 godina za Srbiju i na 78 utakmica postigao 213 golova.

Sa "orlovima" je osvojio Mediteranske igre 2009, i bio vicešampion Evrope 2012.

Petar Nenadić
foto: EPA

- Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna. Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači. Ne postoji ni jedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenrea na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe. Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću... Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generavije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta- saopštio je Petar Nenadić.

Nenadić ima 35 godina, a u klupskoj karijeru koju je počeo u Crvenoj zvezdi igrao je još za Algesiras, Barselonu, Segedin, Holstebro, Vislu Plok, Fikse Berlin, a trenutno je član mađarskog Vesprema.

Osim priznanja za igrača Evrope 2019, bio je najbolji rukometaš Srbije za 2016, 2017. i 2020. godinu, te MVP Fajnal-fora regionalne SEHA lige 2021.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.