PARTIZAN PORAŽEN NA PREMIJERI U SEHA LIGI: Uprkos velikoj podršci sa tribina, crno-beli nisu mogli do prvih bodova!
Foto: Starsport©

biće bolje

PARTIZAN PORAŽEN NA PREMIJERI U SEHA LIGI: Uprkos velikoj podršci sa tribina, crno-beli nisu mogli do prvih bodova!

Izabranici Nenada Maksića dobro su otvorili meč, držali egal do 15. minuta. Na startu utakmice

Objavljeno:

Vratili su se rukometaši Partizana u SEHA ligu posle osam godina, ali usledila je neuspešna premijera u regionalnom takmičenju. Crno-beli su poraženi na Banjici od Eurofarm Pelistera - 23:25 (10:13).

Lider makedonskog šampionata je ušao u meč kao favorit i to je opravdao u dobro popunjenoj dvorani SC Voždovac na Banjici. Oko 1.500 gledalaca pratilo je drugi meč prvog kola SEHA lige. Oko 300 najvatrenijih Grobara i 100 gostiju iz Bitolja davali su štimung vatrene atmosfere u beogradskom hramu rukometa.

Izabranici Nenada Maksića dobro su otvorili meč, držali egal do 15. minuta. Na startu utakmice, Pisarić i Maksić držali su crno-bele. Nekoliko tehničkih grešaka sredinom poluvremena, odlične igre bekova gostiju Perića i Maraša, odlepili su Pelister na +5 - 11:6 u 24. minutu. Skoro 10 minuta Partizan nije uspeo da postigne gol iz igre. Briljirao je na golu mađarski čuvar mreže Morton Sekeli koji je skinuo pet-šest zicera rukometašima srpskog vicešampiona.

1 / 5 Foto: Starsport©

U nastavku su crno-beli imali priključak na startu drugog poluvremena. Dve lopte je skinuo golman Andrej Trnavac. Aleksa Maksić je imao kontru za samo minus jedan, ali mu je Sekeli odbranio zicer. Sledi brutalna kazna Bitoljčana i serija 3:0 za novih +5 - 16:11.

Domaćin na krilima Alekse Maksića i golmana Andreja Čolovića uspeva da se vrati u igru. Golom Veljka Popovića, crno-beli stižu do izjednačenja na 19:19 u 46. minutu.

Sve se zakuvalo kada je do tada odlični bek Rajner Toboada dobio crveni karton u 49. minutu. Imali su domaćini i napad za vođstvo, ali su gosti sa igračem manje dali dva pogotka i opet se odlepili na +2 - 23:20 u 54. minutu. Usledilo je nekoliko odličnih odbrana Sekelija i bodovi su otišli u Bitolj.

U napadu je nezaustavljiv bio korpulentni pivotmen Pelistera Elmir Građan, koji je postigao pet golova iz isto toliko pokušaja. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mateo Maraš sa sedam golova, dok su po tri dali Josip Perić i Josip Božić Pavletić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.