TUGA! Preminuo LEGENDARNI "Ljuba Fanac", bio je prvak Jugoslavije!
Foto, ilustracija, Foto: EPA/Mohamed Abd El Ghany

zaječar tuguje!

TUGA! Preminuo LEGENDARNI "Ljuba Fanac", bio je prvak Jugoslavije!

Bio je podjednako uspešan i kao gimnastičar, a tome u prilog govori činjenica da je za vreme školovanja u Nišu istovremeno branio gol Železničara i osvojio titulu prvaka Jugoslavije u gimnastici, kao član ekipe Niša 1958. godine

Objavljeno:

Legendarni zaječarski golman i rukometni i sportski poslenik Ljubomir Lazarević, daleko poznatiji po nadimku "Ljuba Fanac" preminuo je minulog vikenda u 85. godini života.

Sahranjen je na starom zaječarskom groblju u ponedeljak 14. februara u prisustvu najbliže rodbine i prijatelja.

Rođen je u Zaječaru 1937. godine, a rukometom je počeo da se bavi u prvim posleratnim godinama, a ono što je najzanimljivije odmah se opredelio za poziciju golmana, tada u Rukometnom klubu "Timok", koji je nešto kasnije promenio ime u Železničar.

Bio je podjednako uspešan i kao gimnastičar, a tome u prilog govori činjenica da je za vreme školovanja u Nišu istovremeno branio gol Železničara i osvojio titulu prvaka Jugoslavije u gimnastici, kao član ekipe Niša 1958. godine.

Po povratku u Zaječar u potpunosti se posvetio svojoj prvoj sportskoj ljubavi rukometu, kojoj je ostao posvećen i u veteranskim godinama, kao i do samog kraja života kao član i predsednik Skupštine Rukometnog kluba "Zaječar".

(Espreso/Glas Zaječara)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.