KAPITEN SRPSKIH HEROINA RAZMIŠLJA O JOŠ JEDNIM IGRAMA: Maja Ognjenović - Imam pregovore za Pariz!
Foto: ossrb.org

vera i želja postoje

KAPITEN SRPSKIH HEROINA RAZMIŠLJA O JOŠ JEDNIM IGRAMA: Maja Ognjenović - Imam pregovore za Pariz!

Prisetila se Maja i dana kada su počele pripreme, koji sada deluje da je bio baš davno

Objavljeno:

Naše odbojkašice uspele su da osvoje bronzu, pošto su u meču za treće mesto bile bolje od Južne Koreje 3:0 (25:18, 25:15, 25:15) .

Posle srebra iz Rija, aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske šampionke stigle su do još jednog olimpijskog odličja, pošto su predvodjene sjajnom Tijanom Bošković opravdale ulogu favorita i ubedljivo savladale Koreju, drugi put u Tokiju.

U razgovoru sa novinarima posle osvajanja bronze u Tokiju, kapiten ove sjajne generacije,Maja Ognjenović, nagovestila je da je veoma blizu velike odluke da bude u sastavu olimpijskog tima i za tri godine.

- Imam pregovore za Pariz - nasmejala se Maja Ognjenović i dodala: - Stvarno je blizu, pa baš ne znam. Biće mi tamo 40. rođendan, sve se nekako poklapa da idem. Više sam za da, ali videću.

Bile su dva dana ranije odbojkašice potpuno utučene posle poraza od Amerike u polufinalu, ali su uspele da se podignu i odigraju maksimalno ozbiljno protiv Južne Koreje (3:0).

- Utakmica je na početku bila puna naboja i straha. Iz svih onih razloga koje sam pominjala posle SAD. Ipak, Koreja nije ekipa tog nivoa. Nismo smele sebi da dozvolimo da se desi nešto neplanirano. Početak je bio tvrđi, ali posle smo došle do naše igre, koja možda nije bila toliko tečna, dobra i lepršava kao protiv Koreje u grupi. Ali, razumljivo jer je preveliki ulog. Nije bilo lako oporaviti se posle Amerike, najiskrenije. Svima je baš teško palo. Jučerašnji dan je bio težak i taj trening je bio u sred dana, a danas je termin u devet. Hiljadu nekih detalja, ali... Presrećne smo.

Prisetila se Maja i dana kada su počele pripreme, koji sada deluje da je bio baš davno.

- Krenule smo još 10. maja, pa smo došle ovde sa ciljem – ajde da se osvoji ta medalja. Nisam bila skeptik, verovala sam, ali stvarno nije bilo lako. Kroz grupu su bile kalkulacije - da li je jača ili nija jača, pa porazi od Brazila i Amerike. Nije bio lak turnir, a organizaciju turnira neću da komentarišem, vremenske uslove neću da komentarišem... Ova bronza je ko kuća. Sad treba da se vratimo kući i da u lepoj atmosferi nastavimo pripreme za EP.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.