SELEKTOR SRPSKIH HEROINA PREZADOVOLJAN: Terzić - Ovo je jedna od najvažnijih medalja!
Foto: Starsport©

svaka čast

SELEKTOR SRPSKIH HEROINA PREZADOVOLJAN: Terzić - Ovo je jedna od najvažnijih medalja!

One su sada umorne, zadovoljne, prazne, kako to obično ide posle utakmice i to će trajati neko vreme

Objavljeno:

Naše odbojkašice uspele su da osvoje bronzu, pošto su u meču za treće mesto bile bolje od Južne Koreje 3:0 (25:18, 25:15, 25:15) .

Posle srebra iz Rija, aktuelne svetske i dvostruke uzastopne evropske šampionke stigle su do još jednog olimpijskog odličja, pošto su predvodjene sjajnom Tijanom Bošković opravdale ulogu favorita i ubedljivo savladale Koreju, drugi put u Tokiju

Selektor bronzanih devojaka, Zoran Terzić je bio zadovoljan posle velikog uspeha.

- Ovo je, po mom mišljenju, jedna od naših najvažnijih medalja i ona me je, pa možda ne od svih, ali je u vrhu, učinila ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat za ovu ekipu. Javnost zna ili ne zna, koliko smo mi problema imali vezanih za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju na svetu, i to drugi put zaredom - rekao je Terzić.

Odbojkašice su sportistkinje za primer.

- Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale, nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa.

Nema odmora. Srbija od 18. avgusta igra na Evropskom prvenstvu.

- Biće mnogo teško u nastavku leta. Ne radi se ovde samo toliko o umoru tela, već će biti malo veći problem oporaviti glavu. One su sada umorne, zadovoljne, prazne, kako to obično ide posle utakmice i to će trajati neko vreme. Iskreno se nadam da će prevazići to vrlo brzo. Daćemo im nekoliko dana odmora, ali znate da Evropsko prvenstvo u Beogradu počinje za desetak dana, šta možemo da im damo? Vrlo malo. Da se nadamo da će opet smoći snage i energije da krenu iz utakmice u utakmicu, da dižu formu i da budu najbolje kada to bude bilo najpotrebnije - rekao je Terzić.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.