VOJVODINA OSIGURALA PRVO MESTO PRED PLEJ OF: Palilula dominirala nad Zvezdom!
Foto: AP

Vaterpolo

VOJVODINA OSIGURALA PRVO MESTO PRED PLEJ OF: Palilula dominirala nad Zvezdom!

Novosađanke će narednog vikenda odigrati još dve utakmice sa istim rivalom u polufinalu plej-ofa

Objavljeno:

Vaterpolistkinje Vojvodine obezbedile su prvo mesto pred početak plej-ofa, pošto su lako pobedile Taš 2000 rezultatom 17:3 u trećem kolu grupe za plasman od 1. do 4. mesta.

Novosađanke će narednog vikenda odigrati još dve utakmice sa istim rivalom u polufinalu plej-ofa.

U drugoj utakmici trećeg kola Palilula je, predvođena Anom Milićević i Teodorom Rudić, savladala Crvenu zvezdu sa sigurnih 21:14 i tako napravila dobru uvertiru pred još dva duela sa istim protivnikom u borbi za plasman u finale.

Završeno je takmičenje i u grupi za plasman od 5. do 8. mesta. Peto mesto zauzele su igračice Spartaka, koje su bile bolje od sva tri rivala u ovoj grupi. Senta je na kraju šesta, Vračar sedmi, a Valis osmi.

Vojvodina je lako slavila protiv Taša. Novosađanke su od početka do kraja diktirale ritam utakmice i razlika je konstantno rasla. Na poluvremenu je bilo 8:1, a na kraju sigurnih 17:3 u korist ekipe Slađane Drezgić.

Istakle su se Jovana Pantović i Janja Kaplarević sa po četiri gola, dok je kod Taša dva postigla Jovana Radonjić.

Palilula je za razliku od nekih prethodnih mečeva sa Zvezdom, ovaj otvorila dobro i povela je golovima Teodore Rudić i Ane Milićević, koja je na današnjem meču bila najefikasnija sa 10 postignutih golova. Brzo je izjednačila Kubanka u redovima Zvezde, Sesilija Diaz Mesa.

Potom je tim Nikole Vujadinovića postigao još tri pogotka, a početkom drugog perioda crveno-bele su prišle na 6:4 i posle propuštene prilike da priđu na “-1”, Palilula je za svega 60 sekundi postigla još tri gola, povela 9:4 i do kraja nije ispuštala tu prednost.

Na igru Palilule nije uticala skraćena rotacija i to što je Mila Gluščević meč posmatrala sa klupe, pa je u trećem delu meča bilo i 18:8 i tada je pitanje pobednika bilo rešeno. Crveno-bele su uspele da postignu nekoliko golova u seriji, ali je Palilula mirno privela utakmicu kraju.

Ana Milićević je bila najefikasnija sa deset golova, Teodora Rudić je dodala pet, dok se kod Crvene zvezde istakla Sesilija Diaz Mesa sa četiri, a Iva Lujić je postigla tri pogotka.

Prvenstvo Srbije za vaterpolistkinje Grupa za plasman od 1. do 4. mesta

Crvena zvezda – Palilula 14:21 (3:6, 3:6, 4:6, 4:3)

CRVENA ZVEZDA: Karličić, Lukić, J. Lujić 2, Teodorović 1, I. Lujić 3, Todorovski 1, Milovanović, Šarac, Mesa 4, Ilić, Gašić 2, Zelić, Antanasijević, Pejčić 1. Trener: Ivković.

PALILULA: Petrović, Ignjić 1, A. Milićević 10, Rudić 5, Gluščević, D. Milićević 3, Markov, Mandić, Miladinović, Andrweejić 2, Kulić. Trener: Vujadinović.

Taš 2000 – Vojvodina 3:17 (1:3, 0:5, 1:3, 1:6)

TAŠ 2000: Niković, Ševo, Koreni, Stevanović, Marinković 1, Todorović, Radonjić 2, Spahić, Lazović, Milenković, Kukovac, Milenković, Janković. Trener: Ćorović.

VOJVODINA: Travar, Švec 2, Žagar1, Banjac, Pantović 4, Pavlin 1, Šošić, Popov 1, Kaplarević 4, Damnjanović 1, Kesegi 1, Moćan 2, Orašanin, Kosmo. Trener: Drezgić.

Plasman: Vojvodina 13, Palilula 13, Crvena zvezda 9, Taš 2000 bez bodova.

Spartak – Vračar 11:8 (2:1, 5:4, 4:3, 1:0)

SPARTAK: Šmit, V. Kozla, L. Kozla 2, Aleksić 1, Tokić 4, Ljubičić, Kovačević 1,Ilić 1, Belec, Heđeljai, Rudić-Vranić, Duranti, Papiš. Trener: Kopunović.

VRAČAR: Marković, Lazarević, Antić 2, Jović, Popović 1, Nastić1 , Ristić 1, Đukić 3, Milanović, Popović, Babić. Trener: Stanković.

Senta Jordo – Valis 14:3 (3:1, 3:0, 5:1, 1:0)

SENTA JORDO: Boroš, I. Ogrizović 3, E. Ogrizović 1, Belec 6, Horvat 3, Đurčik, Tot 1. Trener: Tot.

VALIS: Kovačević, Marković, Ikasović, Dobrisavljević, Mitić 3, Horvat, Zelić.

Plasman: Spartak 18, Senta 12, Vračar 4, Valis 1.

(Espreso/Vaterpolovesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.