VATERPOLISTA DEMANTOVAO OPTUŽBE O URINIRANJU PO CRKVI: Ja sam sportista, a sportista ne sme biti nacionalista
Foto: Printscreen/facebook

opametio se

VATERPOLISTA DEMANTOVAO OPTUŽBE O URINIRANJU PO CRKVI: Ja sam sportista, a sportista ne sme biti nacionalista

Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje

Objavljeno: 10:51h

Vaterpolista Danilo Adžić i odbornik DPS se oglasio povodom jučerašnjeg incidenta kada je urinirao po crkvi u Kotoru.

On je demantovao jučeršnje šokantne vesti koje su stizale iz Crne Gore.

- Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem.

- Odrastao sam u Kotoru i podizan uz sve uzanse i kulturu po kojoj je ovaj grad prepoznat. Kršten sam u crkvi Svetog Nikole, rodbinski sam vezan za porodicu oca Nemanje Krivokapića i nikad, ni u najluđim snovima nisam mogao da zamislim scenario u kom sam optužen za gnusni čin koji mi se stavlja na teret - kaže Danilo.

Rekao je da je od juče izložen velikom nerpijatnošću:

- Jasno mi je da je sve splet okolnosti, a medijski linč koji trpim ovih dana, u potpunosti obesmišljava svaki demanti. Neopravdano proživljavam velike neprijatnosti, a optužbe koje mi se stavljaju na teret pogađaju me kao čoveka, kao sportistu i kao Kotoranina - kazao je Adžić.

Vaterpolo lopta, Vaterpolo, Tašmajdan
foto: Espreso.co.rs

Mladi vaterpolista istče da nije nacionalista i da je studirao u Beogradu, gde je nastupao za Partizan i Crvenu zvezdu:

- Ja sam sportista, a sportista ne sme biti nacionalista. Student sam Pravnog fakulteta u Beogradu. Igrao sam za VK Crvena zvezda i VK Partizan. Sve moje kolege, sa studija ili iz sportskih klubova, uveren sam da će potvrditi da me ne mogu zamisliti u ulozi u koju me mediji nasilno guraju proteklih dana. Jedino što me ohrabruje u svemu ovome je činjenica da niko ko me je ikada upoznao, ne može da zamisli da su ovi navodi istina - a potom je dodao.

- Moj doživljaj grada iz koga sam ponikao i u kom želim da ostanem, kosi se sa svakom vrstom diskriminacije ili uvrede na bilo kojoj osnovi. Moj odgoj, odrastanje, percepcija suživota na našim prostorima, ne daju prostora za uvrede i napade, a posebno ne bih komentarisao neprimerene radnje kojim se omalovažava jedan vredan sakralni objekat mog Kotora.

Rekao je da posle ovih pisanja medija, se sastao sa kotorskim parohom i da su razgovarali o ovome:

- Nakon medijskih navoda sastao sam se sa ocem Nemanjom, prema kojem imam iskreno poštovanje, i u prijateljskom razgovoru smo razjasnili splet nesrećnih okolnosti koje su dovele do ove konstruisane priče. Još jednom želim da ponovim da naslovi i tekstovi u kojima se spominjem ovih dana, ne odgovaraju istini i predstavljaju bezočnu manipulaciju javnim mnjenjem. Nedela koja mi se spočitavaju ne bih nikada sebi dopustio, iz poštovanja prema sopstvenom dignitetu, svojoj porodici, sportu kojim se bavim, crkvi u kojoj sam kršten, prema mom Kotoru i lokalnom parlamentu čiji sam član - rekao je Danilo Adžić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.