POSLEDNJE BITKE: Došli smo do samog kraja nikad jačeg vaterpolo prvenstva - KO UZIMA TROFEJ?!
Foto: Starsport©, Ilustracija/Espreso.co.rs

SLEDI RASPLET

POSLEDNJE BITKE: Došli smo do samog kraja nikad jačeg vaterpolo prvenstva - KO UZIMA TROFEJ?!

Ostaje samo taj jedan korak do velikog finala

Objavljeno:

Došli smo do kraja nikada uzbudljivijeg i jačeg vaterpolo prvenstva Srbije.

Kraj prošle sezone obeležila je pandemija koronavirusa, što je poremetilo mnoge planove klubovima, ali oni nisu gubili veru i tokom letnjih dana krenuli su u sklapanje tima za tekuću sezonu.

Na iznenađenje mnogih ljubitelja našeg najtrofejnijeg sporta, krenuo je trend dovođenja reprezentativaca, povratnika u domaći vaterpolo, ali i angažovanje mladih, perspektivnih igrača.

Kada su klubovi počeli sa objavljivanjem pojačanja odmah se videlo da ćemo gledati veliku borbu u bazenu, i da će biti do samog kraja neizvesno ko će podići trofej namenjen prvaku države.

Ipak, izdvojila su se četiri tima sa svojim igrama u regularnom delu sezone, Šabac, Crvena zvezda, Novi Beograd i Radnički. Ipak, nagazne mine su imali u ekipama Vojvodine i Partizana.

Nakon velikih borbi, velika četvorka je opravdala epitet najboljih, obezbedivši polufinale. Za ulazak u utakmicu za titulu, boriće se Radnički - Šabac, Novi Beograd - Crvena zvezda. Prvi mečevi su na programu u sredu, dok su revanši zakazani za tri dana kasnije, dok bi se eventualna majstorica igrala 19. maja.

Oni su u četvrtfinalima imali relativno lak posao, pošto su posle prvih duela napravili ogroman korak ka polufinalu, a u revanšu su to samo potvrdili.

Ostaje samo taj jedan korak do velikog finala. Borba će biti neizvesna do poslednje sekunde meča, a navijačima ostaje da se spreme za nikada uzbudljivije borbe iz kojih će samo jedna ekipa izaći kao POBEDNIK!

Lična karta polufinalista:

VK Šabac, VK Novi Beograd
foto: Emilija Jovanović

VK ŠABAC: Klub je osnovan 1990. godine u Šapcu, čije ime i nosi. Kroz buran period i zatvaranja bazena, odlazak na treninge i utakmice u druge gradove u Srbiji, napokon je otvoren bazen po najvećim standardima. Tada je krenula nova era kluba, koji je iz godine u godinu rastao, da bi 2019. napravio istorijski uspeh i osvojio duplu krunu. Klub je postao simbol grada pored velikana Metalplastike i Mačve i utakmice šabačkih delfina su postale najposećenije vaterpolo utakmice, a atmosfera na njima ravna je brazilskoj.

SASTAV: Filipović, Eraković, Marković, Stojanović, Ćetković, Repanović, Janković, Ilić, Vučinić, Velkić, Vukadinović, Tkač, Marić, Savković, Vuksanović, Drašković; Trener: Vasović; Pomoćnik: Nikolić; Kondicioni: Ličanin; Fizioterapet: Đokić; Lekar: Baštovanović.

Iako sezona nije počela kao što smo želeli, u nastavku iste počeli smo da podižemo formu. Zasluženo se nalazimo tu gde jesmo i jedva čekamo polufinalne okršaje sa Radničkim, koji je ove sezone ispisao nove stranice istorije, osvajanjem Regionalne lige. Ali, sve na nama i mi se pitamo. U ovakvim mečevima nema favorita i sitnice mogu da odluče pobednika, zato želimo sada što bolje da se spremimo i da pokušamo da uđemo u finale - istakao je Đorđe Vučinić, prvotimac Šapca

VK Radnički
foto: kvkradnicki.com

KVK RADNIČKI: Kragujevački vaterpolo klub Radnički osnovan je u maju 2016. godine, kada je krenuo praktično od nule. Kragujevčani su se i više nego dostojno nadmetali sa svim protivnicima u regionu, pred poslednje kolo bili su prvi, ali su na kraju sezonu završili na trećem mestu, bez plasmana u viši rang. Bronza je stigla i u Prvenstvu Srbije, dok je u Kupu osvojeno srebro. Naredna sezona (2019/20) bila je jako uspešna. Osvojen je Kup Srbije i prvo mesto u Regionalnoj A2 ligi, dok je Super liga Srbije prekinuta zbog koronavirusa. Usledio je i najveći uspeh u klupskoj istoriji – osvajanje Jadranske lige, pobedama nad ekipama Mladosti i Juga na finalnom turniru u Zagrebu. Radnički je tako postao prvi srpski klub koji je u osvojio Regionalnu ligu, u njenom 13. izdanju.

SASTAV: Dobožanov, Rašović, Stanojević, Janković, Toholj, Krug, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić, Ganić, Todorovski, Radulović, Panić, Tanasijević, Poznanović, Maraš, Vasović, Virijević, Gavrilović, Milutinović, Mitrović, Antić; Trener: Stevanović.

Zadovoljni smo sezonom iza nas, ostaje žal za Kupom Srbije, ali smo to nadomestili osvajanjem Regionalne lige. Naš cilj je jasan, mi želimo u Kragujevac da donesemo titulu. Igramo sa Šapcem, nezgodna su ekipa, ali mislim da smo kvalitetniji i ako pružimo igru kao protiv Juga i Mladosti, verujem da možemo u finale. Takođe, zanimljiv će biti i drugi polufinalni duel, obe ekipe su u dobroj formi, tako da mislim da su tu šanse 50-50 - rekao je Nebojša Toholj.

VK Crvena Zvezda
foto: Espreso/Vanja Aleksić

VK CRVENA ZVEZDA: Vaterpolo sekcija je formirana 4. marta 1945. godine u okviru plivačke sekcije.Vaterpolo i plivanje definitivno se razdvajaju 18. novembra 1968. i postaju potpuno samostalni klubovi.Crvena zvezda je bila prvak države u sezonama 1991/92. i 1992/93. Tada su za nju nastupali asovi srpskog vaterpola kao što su Viktor Jelenić, Vladimir Vujasinović, Aleksandar Šapić, Aleksandar Ćirić, Igor Milanović, Jugoslav Vasović i drugi. Najveći uspeh u istoriji kluba je titula prvaka Evrope osvojena 2013. godine. Dok je ove sezone osvojen Kup.

SASTAV: Мишовић, Танкосић, Вићковић, Марковић, Суботић, Милојевић, Шулц, Басара, Рађен, Вукићевић, Шимицу, Радовић, Алексић, Смиљевић. Тренер: Филиповић.

Imamo dobru hemiju u ekipi, spremni smo za velika dela. Nakon osvojenog Kupa, želimo da donesemo i titulu u vitrine. Nećemo imati lak zadatak u polufinalu, ali verujem u momke i pobedu, Novi Beograd je favorit na papiru, ali i mi imamo svoje šanse. Ako prođemo u finale tamo je sve moguće - istakao je golman crveno-belih Darko Aleksić.

VK Novi Beograd
foto: Starsport©

VK NOVI BEOGRAD: Klub je osnovan u proleće 2015. godine, a zvanično je počeo sa radom u septembru. Klub je tri sezone proveo u Prvoj B ligi, da bi 2019./20. igrao Prvu A. Zbog neizvesnosti oko razvoja situacije sa pandemijom, odlučeno je da se Jadranska liga u sezoni 2020/2021 ne igra ili ako uslovi dozvole da se igra u formi turnira na kraju sezone. Ovo je značilo da će se posle duže vremena, igrati jedinstvena Superliga Srbije u kojoj se našao i Novi Beograd.

SASTAV: Rističević, Filipović, Tomić, N.Bursać, V.Bursać, Radulović, Gogov, Gardašević, Avramović, Šušiašvili, Nikolov, Asanović, Vlahović, Martinović, Ćuk, Mitrović, Radanović, Drašković, Žeželj. Trener: Vujasinović.

Zadovoljni smo dosadašnjim delom sezone. Za sada ne razmišljanmo o tituli, jer želimo da polako idemo iz meča u meč. za nas je svaki naredni duel finale, tako da se vredno spremamo, radimo i usavršavamo taktiku za Zvezdu, ona je sledeći protivnik i samo o njoj mislimo - rekao nam je Nikola Radulović, centar Beograđana.

(Espreso/V.A.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.