NEDOSTAJAĆE MU REPREZENTACIJA! Prlainović dao savet naslednicima u državnom timu! (VIDEO/FOTO)
Andrija Prlainović na oproštajnoj utakmici, Foto: Espreso/Miloš Dreković

SVEMU JEDNOM DOĐE KRAJ!

NEDOSTAJAĆE MU REPREZENTACIJA! Prlainović dao savet naslednicima u državnom timu! (VIDEO/FOTO)

Kao najdraže medalje Andrija je istakao dva olimpijska zlata, kao i dva evropska zlata, posebno iz Beograda 2016. godine

Objavljeno: 13:19h

Svečani oproštaj od vaterpolo reprezentacije Srbije u Beogradu imali su Andrija Prlainović, Filip Filipović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, te braća Gojko i Duško Pijetlović. Spektakularan kraj karijere pred punim plivalištem "Milan Gale Muškatirović" dirnuo je i, toliko puta hladnokrvne srpske vaterpoliste.

Bili su hladnokrvni kada je trebalo, kada su se osvajala odličja, pogotovo ona najsjajnija. Kada je bilo bitno, bili su pravi, a publika na Dorćolu imala je priliku da ih pozdravi poslednji put kao reprezentativce Srbije. Odigrali su zlatni vaterpolisti četiri minuta u poslednjoj deonici, i tada je sudija označio kraj utakmice, ali i njihovih reprezentativnih karijera.

- Veličanstveno. I vreme nas je poslužilo, nije mogla da padne kiša za ovakvo veče, neka sila nije to dozvolila. Završio sam svoju reprezentativnu karijeru sa saigračima i ljudima s kojima sam proveo poslednjih 20 godina života, nije moglo da bude lepše. Uživao sam još jednom, ova četiri minuta su bila dovoljna da me pokrenu i da me prođu trnci, i da osetim taj naboj igranja za A reprezentaciju. Kako je bilo ovih poslednjih godina, tako je bilo i večeras, veličanstveno - rekao je momak rođen u Herceg Novom.

Kao najdraže medalje Prlainović je istakao dva olimpijska zlata, kao i dva evropska zlata, posebno Beograd 2016. godine, kada su "Delfini" u finalu savladali Crnu Goru sa 10:8.

- Rim, dva olimpijska zlata i Beograd 2016. godine, možda bih to izdvojio.

Priznaje jedan od najboljih vaterpolista sveta prethodnih godina da će mu nedostajati reprezentacija, ali da svemu dođe kraj, te da je sada bio pravi trenutak za tako nešto.

- Hoće, ali svemu ima kraj, tako da treba biti realan, već smo u poznim igračkim godinama, neki su se već i oprostili od vaterpola, mislim da je bio pravi trenutak da kažemo zbogom reprezentaciji i sad ćemo biti najvatreniji navijači našim naslednicima.

Za kraj, dao je savet i mladim vaterpolistima, ali i svim ostalim mladim osobama koje se bave sportom.

- Da imaju pošten odnos prema sportu, da svaki put dođu motivisani na trening, i da sanjaju, da maštaju. Jer ko sanja i ko je vredan, možda mu se snovi i ostvare - poručio je Prlainović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.