SELEKTOR SRBIJE SPUŠTA LOPTU: Smatra da i dalje nije ništa gotovo, uopšte ne razmišljam o rezultatu na prvom meču!
Toni Đerona, Foto: Starsport©

prave reči

SELEKTOR SRBIJE SPUŠTA LOPTU: Smatra da i dalje nije ništa gotovo, uopšte ne razmišljam o rezultatu na prvom meču!

Igrači srpskog tima su optimisti

Objavljeno:

Rukometna reprezentacija Srbije od 18 časova igra protiv Slovenije revanš meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo.

Naš tim u susret ulazi sa tri gola prednosti posle pobede u prvom meču od 34:31.

Meč se igra u dvorani SBB Jezero u Kragujevcu, a selektor Toni Đerona poziva na maksimalnu koncentraciju.

- Кao što sam istakao posle prvog meča, dobro je što smo ostvarili pobedu u Celju, ali napravili bismo grešku ako bismo pomislili da smo se tom pobedom kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas još jedan meč kome moramo da pristupimo na isti način na koji smo pristupili u Celju. Ja uopšte ne razmišljam o rezultatu postignutom u prvoj utakmici. Najvažnije je da smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i jedina prednost koju ćemo imati sada je prednost naše publike. Slovenija je ekipa sa velikim brojem iskusnih igrača i očekujem da ćemo morati da igramo na istom nivou ako želimo da idemo na Svetsko prvenstvo - poručio je Đerona.

Toni Đerona
foto: Starsport©

Igrači srpskog tima su optimisti!

- Sigurno je da će nam publika mnog značiti. Ja sam pre deset godina igrao u Radničkom i zaista je bilo odlično. Svaki put kada dođem ovde uvek se osećam dobro i uvek je atmosfera dobra. Nadam se da će hala biti prepuna i da će nas nositi u jednoj od najvažnijih utakmica u poslednjih nekoliko godina. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju i da nas podrži i da nam kao dodatni igrač pomognu da pobedimo - kaže kapiten Nemanja Ilić.

Lazar Kukić je takođe poručio da se nada da će "orlovi" imati veliku pomoć sa tribina.

- Prva utakmica je bila samo prvo poluvreme, nastavak je u našoj zemlji, u Кragujevcu. Stvarno očekujem da ćemo imati ogromnu podršku i da ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način. Odigrali smo izuzetnu utakmicu u Celju, ali to nam je samo dokaz da možemo da igramo sa najboljim ekipama na svetu. Mislim da je samo treba da ponovimo igru iz prve utakmice, da pokažemo borbenost i zajedništvo. Svi znamo da posedujemo ogroman kvalitet i da to nije sporno. Nadam se još jednoj pobedi i plasmanu na Svetsko prvenstvo. Slovenci će doći motivisani, sigurno je da se nisu predali. Mislim da će biti još teža utakmica sa puno intenziteta i dosta borbe. Očekuje nas novih 60 minuta, koncentrišemo se na novi meč i spremićemo se na najbolji mogući način da slavimo - poručio je Kukić.

Utakmica počinje u 18 časova, a ulaz u dvoranu je besplatan.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.