POKUŠALI DA ZATAŠKAJU UBISTVO DENISA TOTA?! Ko je čovek koji je na SMRT pretukao hrvatskog rukometaša?
Denis Tot, Foto: Instagram/denis_tot

šokantne informacije!

POKUŠALI DA ZATAŠKAJU UBISTVO DENISA TOTA?! Ko je čovek koji je na SMRT pretukao hrvatskog rukometaša?

Denis Tot je preminuo pod nerazjašnjenim okolnositima, a hrvatski mediji otkrivaju pozadinu svirepog ubistva

Objavljeno: 13:13h

Brutalno ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota (27) u Skoplju, koji bi danas trebalo da bude sahranjen u rodnom Đakovu, od još uvek otvorenog slučaja poprima sve više razmene političkog obračuna na makedonskoj političkoj sceni, prenosi Jutarnji.hr.

U ponedeljak se na pojavio snimak u trajanju od 80 sekundi na kojoj se vidi brutalno premlaćivanje Denisa Tota u čemu prednječi muškarac navodno identifikovan kao osuđeni makedonski diler Angel Georgievski za kojim policija još uvek traga. Nepoznat neko ko je postavio snimak naslovio ga je "Ubistvo koje MUP i Kovačevski pokušavaju zataškati", aludirajući time na makedonskog premijera Dimitra Kovačevskog i ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog.

Sumnjive okolnosti oko smrti mladog hrvatskog rukometaša, odnosno službenih izjava o ovoj tragediji koje su prethodile rezultatima obdukcije i koje bude sumnju u zataškavanje slučaja, postale su i tema političkih obračuna u S. Makedoniji. Opozicioni VMRO-DPMNE tako je prozvao i optužio vladajuće, odnosno makedonski MUP, te ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog da su pokušali da prikriju Denisovo ubistvo.

Denis Tot
Denis Totfoto: Instagram/denis_tot

Opozicioni lider Hristijan Mickoski, nakon što je objavljena fotografija osumnjičenog Angela Georgijevskog oglasio se da se ubistvo Denisa Tota ne bi trebalo politizovati situaciju i da će MUP da razjasni ko je kontinuirano celi slučaj gurao pod tepih, ali je naglasio da trebaju da odgovaraju i oni koji skrivaju počinitelja zločina.

- Naše informacije pokazuju da postoji najmanje desetak svedoka ubistva – rekao je Mile Lefkov, poslanik VMRO-DPMNE, dodavši kako je prema njihovim saznanjima u neposrednoj blizini bila policija koja nije prijavila ubistvo, već prirodnu smrt mladića.

Stoga je odgovornost MUP-a i Spasovskog tim veća, jer su njegove ekipe bile prisutne na terenu. Umesto da spreči, ili barem odmah rasvetli slučaj, MUP je pustio ubicu da pobegne. Spasovski skriva istinu o ubistvu, ako do kraja dana ne izađe i ne kaže istinu, jasno je da se skriva. Zahtevamo odgovore i odgovornost - poručio je u ponedeljak Lefkov.

Ubrzo se oglasilo i skopsko tužiteljstvo koje je saopštilo kako zasad nema indicija da je neko prikrivao ubistvo Denisa Tota.

(Espreso/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.