"ODVRATNO JE! NAŠI SU KAŽNJENI, A OVO?!" Šampionka Evrope GAZILA zastavu Rusije, niko ne reaguje!
Viktorija Solnceva (Guneš), Foto: EPA/Tolga Bozoglu

mržnja se širi

"ODVRATNO JE! NAŠI SU KAŽNJENI, A OVO?!" Šampionka Evrope GAZILA zastavu Rusije, niko ne reaguje!

U Kazanju je osvojila zlato na 400 m mešovito na EP u malim bazenima

Objavljeno:

Ukrajinska plivačica Viktorija Solnceva, koja sada nastupa za Tursku pod imenom Viktorija Zejnep Guneš, zgazila je rusku zastavu u znak protesta.

Plivačica je izazvala pravi haos, pošto je zgazila zastavu Rusije u znak protesta protiv invazije Ruske federacije na Ukrajinu, kako je navela.

Viktorija je baš nakon aneksije od starne Rusije napustila Krim 2014. godine i uzela tursko državljanstvo, i od tada pod drugim prezimenom.

Ona je na Instagram nalogu objavila sliku kako gazi rusku zastavu, zbog čega je reagovao ministar sporta Rusije Dmitrij Švišev.

Ruski ministar sporta je taj čin nazvao odvratnim i pozvao Svetsku plivačku federaciju (FINA) da sprovede istragu i kazni plivačicu.

- Odvratno je. Nadam se da će FINA sprovesti istragu i kazniti je za ovakvo ponašanje. Naši sportisti su kažnjeni, a ovde imamo slučaj žestokog nacionalizma. I to sve ide protiv naše države. Moraju da se kazne ovakvi postupci, nebitno iz koje zemlje dolazi - rekao je Švišev.

Viktorija Guneš je nastupala za Tursku na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. U Kazanju je osvojila zlato na 400 m mešovito na EP u malim bazenima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.