UEFA MENJA SISTEM ZBOG RATA U UKRAJINI: Šampion Srbije će DIREKTNO u Ligu šampiona već od sezone 2022/23?!
Detalj sa 166. večitog derbija, Foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

zvuči neverovatno

UEFA MENJA SISTEM ZBOG RATA U UKRAJINI: Šampion Srbije će DIREKTNO u Ligu šampiona već od sezone 2022/23?!

Ovome smo se nadali od 2023. godine, ali sukob Rusije i Ukrajine se odrazio i na UEFA takmičenja

Objavljeno:

UEFA razmatra da već od predstojeće sezone izmeni sistem kvalifikacija za svoja klupska takmičenja, a sve to verovatno zbog izbacivanja ruskih klubova, od kojih prvak ima direktno mesto u Ligi šampiona.

Kako prenosi britanski Tajms, čiji je tekst podelio britanski novinar Sem Strit, Srbija bi mogla da dobije upražnjeno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Naime, UEFA navodno razmatra da mesto Rusije zauzme prva sledeća ekipa na UEFA rang listi nacionalnog koeficijenta, a to mesto zauzima upravo Srbija.

Tek sada postaje uočljivo koliko je značajno bilo što su ove sezone i Zvezda i Partizan sakupili veliki broj bodova za nacionalni koeficijent, pa je naša zemlja završila na 11. mestu, tik iza Rusije. I 11. pozicija donosi direktno mesto u Ligi šampiona, ali tek od sezone 2023/24.

Međutim, suspenzija Rusije mogla bi značajno da ubrza taj proces i šampion Srbije bi već naredne sezone mogao da zaigra u eliti, i to kao direktan učesnik.

Podsetimo, Zvezda i Partizan su trenutno izjednačeni na tabeli dva kola pre kraja regularnog dela, a zatim sledi plej-of i sedam dodatnih kola sa ekipama iz gornjeg dela tabele.

Zvezda je trenutno zbog boljeg međusobnog skora u prednosti i ukoliko ekipe završe sa istim brojem bodova, imaće prednost domaćeg terena i igraće derbi na Marakani.

(Espreso/Tajms)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.