DVOSTRUKI OLIMPIJSKI ŠAMPION PODRŽAO PUTINA: Pa ostao bez sponzora...
Vladimir Putin/Jevgenij Rilov, Foto: Profimedia, EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

politika i sport

DVOSTRUKI OLIMPIJSKI ŠAMPION PODRŽAO PUTINA: Pa ostao bez sponzora...

Rilov je i policijski narednik pa se navodi da verovatno nije imao izbora

Objavljeno:

Ruski plivač, višestruki olimpijski šampion Jevgenij Rilov, izgubio je sponzorski ugovor koji je imao sa kompanijom Spido ("Speedo") zbog toga što je bio na mitingu podrške ruskom predsedniku Vladimiru Putinu prethodne nedelje na stadionu Lužnjiki u Moskvi, prenosi portal "insidethegames".

Ovaj portal je u istom tekstu naveo i listu ruskih sportista koji su prisustvovali mitingu, na kojoj je i pomenuti osvajač dve zlatne medalje sa prethodnih olimpijskih igara u Tokiju.

Rilov je na mitingu na svojoj odeći imao i ispisano slovo "Z" koje simbolizuje invaziju Rusije na Ukrajinu. Zbog takvog postupka Svetska plivačka federacija (FINA) je u objavi navela da je "duboko razočarana" Rilovim pojavljivanjem na mitingu i da će sprovesti istragu.

Ubrzo se oglasio i glavni sponzor plivača, kompanija Spido, koja je momentalno raskinula ugovor sa čuvenim plivačem.

Jevgenij Rilov
foto: EPA/Patrick B Kraemer

- Rilov je policijski narednik u mestu Lobnja udaljenom tridesetak kilometara od Moskve, tako da verovatno i nije imao drugi izbor nego da se pojavi na mitingu podrške Putinu i njegovoj akciji u Ukrajini - navodi portal insidethegames.

Rilov je inače nosilac ruskog ordena koji mu je dodelio lično Vladimir Putin kao nagradu i počast za dve zlatne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kao i ostali ruski takmičari i Rilov je u Japanu nastupao kao takmičar "Ruskog olimpijskog saveza" zbog suspenzije čitavom ruskom sportu usled sankcija zbog sistematskog dopinga.

(Espreso/insidethegames)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.