EMOTIVNA, SRCEPARAJUĆA PORUKA ŠEVČENKA! Putinovo ime ne može ni da izgovori! NEMILOSRDNO!
Andrej Ševčenko, Foto: EPA

rat u ukrajini

EMOTIVNA, SRCEPARAJUĆA PORUKA ŠEVČENKA! Putinovo ime ne može ni da izgovori! NEMILOSRDNO!

Andrej Ševčenko rekao je kako zbog razornog efekta ruske invazije na njegovu zemlju ne može da izgovori ime Vladimira Putina.

Objavljeno: 17:31h

Emotivni Ševčenko, razgovarajući sa Džejmijem Rednapom za Dejli mejl, opisao je kako je saznao da je rat počeo iz poziva njegove majke i dao je srceparajući prikaz efekata koje su imale bombe koje su bačene na njegovu zemlju.

- Ja sam spavao. Dobio sam poziv. Bila je to moja mama. Rekla je: 'Rat je počeo'. Nismo mogli da verujemo da će Rusija učiniti taj korak i započeti rat. Bili smo u šoku - priseća se on.

Legendarni ukrajinski fudbaler Andrej Ševčenko objavio je video poruku u kojoj poziva na prekid rata.

- Osećate svaku bombu koja dodirne zemlju jer se kuća trese. Evo šta je sada rat. To je u toj fazi kada Rusi opkoljavaju grad i samo bombarduju. Oni ne prestaju. To je nemilosrdno.

1 / 12 Foto: Profimedia

Ševčenko je pričao o svom strahu od napuštanja porodice u rodnoj zemlji.

- To ne daje ukrajinskom narodu šansu za humanitarne koridore - dodao je on. - Moja mama je tamo. Moja sestra je tamo. Moj ujak. moja tetka. Moj rođak. Moji prijatelji - neki na prvoj liniji. Oni se zalažu za našu zemlju, za našu slobodu, za naš izbor, za naš ponos. Mi branimo. Borimo se. Moramo. Nemamo izbora.

Andrej Ševčenko nastavlja sa humanim delima tokom rata u Ukrajini

Ovaj 45-godišnjak, koji je igrao za Čelsi između 2006. i 2010. nakon što je potpisao ugovor sa Milanom za 30 miliona funti, postao je trener Ukrajine i odveo ih do Eura 2020. Legendarni napadač je potom otišao na kratko u Đenovu u Seriji A , da bi bio smenjen samo nekoliko meseci pre početka rata.

Događaji u njegovoj domovini učinili su da on ne može da izgovori Putinovo ime – umesto toga ruskog tiranina naziva „neko drugi“. Ali Ševčenko - koji je odao počast vojnicima na liniji fronta i medijskim radnicima koji izveštavaju o invaziji , nepokolebljiv je da njegov narod neće biti poražen.

Andrej Ševčenko u društvu Dejana Stankovića
Andrej Ševčenko u društvu Dejana Stankovićafoto: Facebook/FK Crvena zvezda

- Pozicija predsednika Volodimira Zelenskog bila je veoma važna - rekao je on.

- Mogao je da ode. Ali poslao je jasnu poruku da kaže da ostaje i da moramo da branimo svoju zemlju. To je ujedinilo ukrajinski narod. On je ostao pri njih, a mi nećemo odustati. Borimo se za svoj izbor, za našu slobodu, za našu demokratiju. Kada vidite ljude na ulici, kako idu da golih ruku da zaustave tenk, to je tako moćno. Branićemo se do kraja. Rusija nije dobrodošla.

Kasnije je rekao:

- Nezavisnost Ukrajine je stara samo 30 godina. Kada sam tek počeo da igram fudbal, tada smo se osamostalili. Od prvog dana do sada, uvek sam bio ponosan što sam Ukrajinac, a neće nam neko drugi da diktira.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.