DOPUTOVALA SKORO BEZ ODEĆE, VRAĆA SE SA ZLATOM: To je za ceo ukrajinski narod, da pokažem da smo NAJJAČI NA SVETU!
Jaroslava Magučih, Foto: EPA/Robert Ghement

PLAVO-ŽUTA BAJKA

DOPUTOVALA SKORO BEZ ODEĆE, VRAĆA SE SA ZLATOM: To je za ceo ukrajinski narod, da pokažem da smo NAJJAČI NA SVETU!

Jaroslava Magučih je imala posebnu motivaciju na SP u Beogradu

Objavljeno:

Jaroslava Magučih (nepravilno je Mahučik) iznenadila je mnoge trijumfom na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani u Beogradu.

Ukrajinka je u skoku uvis bila najbolja preskočivši letvicu na 2,02 metra, a beogradska publika nagradila ju je ovacijama prilikom počasnog kruga.

- Pre nego što smo izašli na zaletište, mislila sam samo na Ukrajinu jer se tamo dogodilo previše strašnih stvari. Čak sam mislila da uopšte neću moći da skačem, ali trener me je uveravao da nastupim. Bila sam vrlo sigurna na manjim visinama, ali nakon dva neuspeha na 2,00, morala sam da se fokusiram samo na svoje skakanje. Istu sam situaciju imala i na SP-u 2019. godine kada sam takođe uspela tek u trećem pokušaju. Ovaj put je, međutim, moja motivacija bila drugačija nego tada, ovaj put to nisam radila zbog sebe ili zbog medalje, radila sam to za ceo ukrajinski narod, da pokažem da smo najjači na svetu - rekla je Magučih.

Jaroslava Magučih
foto: EPA/Robert Ghement

Na leto je čekaju Svetsko i Evropsko prvenstvo, ali ona još ne zna šta će se u narednim nedeljama i mesecima događati.

- Nemam pojma kako ću se pripremati. Jako mi je žao što ne mogu da se vratim u Ukrajinu iako bih volela da odem kući što je pre moguće. Sada prvo idem do Pume u Nemačkoj da dobijem opremu jer sam doputovala ovamo gotovo bez odeće. Moje je srce trenutno uz sve ljude koji nas podržavaju i brane Ukrajinu - dodala je Jaroslava.

Jaroslava Magučih
foto: EPA/Robert Ghement

Srebrnu medalju uz rekord Australije osvojila je Elinor Paterson, a treće mesto i bronzana medalja pripali su Nadeždi Dubovickaji iz Kazahstana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.