RUSKINJA ODGOVORILA JAPANCU, SVI U ŠOKU: "Podsetiću vas - Hirošima i Nagasaki..."
Marina Uljankina (u sredini), Foto: PrintscreenTwitter/@Tia_Horel

pretnja ili upozorenje?

RUSKINJA ODGOVORILA JAPANCU, SVI U ŠOKU: "Podsetiću vas - Hirošima i Nagasaki..."

Mnogi su ovo shvatili kao opomenu da bi isto moglo da im se desi od Rusije

Objavljeno:

Dok traje oružani sukob u Ukrajini, u svetu sporta najviše kontroverzi izazivaju izjave pojedinih ruskih sportista koji ne osuđuju agresiju već staju na stranu režima Vladimira Putina, ali i brane svoje kolege koje ni krive ni dužne trpe sankcije i izbacivanje iz takmičenja.

Sada je jednu takvu izjavu dala Marina Uljankina, selektor ruske gimanstičke reprezentacije. Ona je iskazala nezadovoljstvo što su ruski i beloruski sportisti dobili sankcije i nemaju pravo da nastupaju pod zastavom svojih zemalja na turnirima.

Ona je u odgovoru Morinariju Vatanabeu, japanskom biznismenu koji je predsednik Međunarodne gimnastičke federacije, poručila da "ga moramo podsetiti na Hirošimu i Nagasaki".

Oko 140.000 ljudi u Hirošimi i 74.000 u Nagasakiju ubijeno je u avgustu 1945. godine atomskim bombama koje su bacili piloti vojske SAD-a.

Uljankina očigledno smatra da bi to Vatanabe i Japanci najbolje trebalo da znaju i pamte, a pošto američki narod i sportisti tada nisu ispaštali, zašto bi sada njeni sunarodnici koji ne učestvuju u ratu u Ukrajini?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.